dinsdag 21 augustus 2012

Opslagplaats van het onverklaarbare


Puur amusement
Het is heerlijk als televisieseries je uitdagen en flink weten te raken op verstandelijk en emotioneel gebied. Maar dat hoeft niet altijd. Soms wil je gewoon een programma over je heen laten komen.dat wel goed van kwaliteit is maar nauwelijks iets van je vraagt. Een beetje humoristisch, een beetje spannend, een beetje griezelig, een beetje romantisch en af en toe verrassend. Prettig entertainment. Met die instelling ben je bij Warehouse 13 aan het juiste adres.

Ruik je fudge?
Als er geen fudge te bekennen is, maar je ruikt het wel dan is de kans groot dat er zich een magisch object in de buurt bevindt. In Zuid Dakota staat Warehouse 13 - een ontzagwekkende geheime opslagplaats van dergelijke objecten waar de wereld geen raad mee weet en die uiterst gevaarlijk kunnen zijn. Agenten Lattimer en Bering worden er zonder verklaring naar overgeplaatst. Zij moeten zorgen dat geen van de objecten het warenhuis verlaat en hebben de taak om nieuw ontdekte objecten overal ter wereld op te sporen, onschadelijk te maken en in Warehouse 13 op te slaan. Achter Warehouse 13 zit een geheimzinnige organisatie waar zelfs de regering van de Verenigde Staten geen invloed op heeft.
Er zijn paralellen te trekken met de serie A Town called Eureka die nog niet in een Europese versie op dvd is verschenen. Personages uit beide series zijn zelfs bij elkaar op bezoek geweest.

Goed gejat
Eureka, een serie over een stad vol geniale wetenschappers, is origineler en ingewikkelder al viert ook daar de komedie hoogtij. Warehouse 13 is een formule die overal elementen vandaan heeft gepikt - uit tv-series als X-Files, Fringe, Supernatural, The Librarian, Sanctuary en Friday the Thriteenth. Maar het is allemaal op zo'n charmante, openlijke en grappige wijze bij elkaar gesprokkeld en gemixed dat het mij niet stoort. Het programma neemt zichzelf dan ook niet erg serieus, maar weet wat het wil bereiken. Dat jij je met een glimlach op je gezicht laat meeslepen. Omdat het nergens echt gruwelijk wordt, kan waarschijnlijk het hele gezin meegenieten.

Raoul

Reserveer de dvd in onze catalogus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten