zaterdag 5 november 2011

Not the Messiah


Een komisch oratorium van en door Monty Python!

Not the Messiah is muzikale bewerking van de film Life of Brain van Monty Python. Het verhaal over het leven van Brian Cohen, die voor de Messias wordt aangezien. Verwarring alom. Componist John Du Prez heeft hierbij zeer toepasselijke muziek geschreven.
De titel Not the Messiah is ook weer een knipoog. Het is niet de beroemde Messiah van Handel, maar een heel ander muziekstuk.

Monty Python is heel beroemd geworden met hun hilarische tvserie: Monty Python's Flying Circus. De groep bestaat o.a. uit Eric Idle, John Cleese en Michael Palin.
Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van Monty Python werd Not the Messiah uitgevoerd in de Royal Albert Hall in Londen. Een zeer vrolijke opname, schapen op het toneel, Romeinse soldaten etc.
Uitgevoerd door een heel groot koor en het BBC Symphony Orchestra.

Extra's
Deze DVD bevat als extra's o.a. verschillende meezing versies. De tekst loopt onder in beeld zodat je heerlijk mee kunt zingen met Always look at the bright side of life.

Bekijk de voorstukje op YouTube Trailer:


Reserveer deze DVD in Kennemerwaard


En wilt u de echte Messiah beluisteren?
Ga naar de uitvoering van de Messiah van Handel door het Toonkunstkoor Alkmaar op 15 december in de Grote Kerk in Alkmaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten