woensdag 30 november 2011

Als een rat in de val...


De Waal en Baantjer
Nog tijdens zijn leven is A.C. Baantjer (de Cock met C.O.C.K.) samen met Simon de Waal (Cop vs Killer, Boks) onder het genot van een glas wijn complotten gaan verzinnen voor een nieuwe reeks politieromans. Deze gaan over de oude rechercheur Peter van Opperdoes en zijn assistent Jacob die, net als de Cock en Vledder, de meest moeilijke zaken toch weten op te lossen.

Nieuwe stijl
Dit is inmiddels al het vijfde deel van deze nieuwe serie maar tevens het eerste deel waarin de in 2010 overleden Baantjer niet zelf aan heeft meegewerkt. Toch is de sfeer goed behouden en leest het makkelijk weg. De schrijfstijl van Baantjer gecombineerd met de vaart van De Waal geeft een verrassend slot.

Een rat in de val
Er wordt een auto uit de gracht opgetakeld en achter het stuur grijnst het dode gezicht van Bertje, een straatrat van de Zeedijk. Hij had jaren geleden aan Van Opperdoes beloofd een eerlijk bestaan op te bouwen, maar die is niet verbaasd als blijkt dat dat Bertje niet gelukt is. Maar als de labels aan de sleutels van Bertje te maken hebben met nog twee moorden, is het de vraag of Bertje de belangrijkste persoon is of is er een ander motief in het spel?

Het is een makkelijk boek waar je direct inzit, meeleeft en verbaasd bent over het slot. Een aanrader!

Reserveer Een rat in de val in onze catalogus

Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten