vrijdag 18 november 2011

Het grappigste boek van 2011

Het grappigste boek van 2011 is in mijn ogen Een klein beetje geweldig van Dawn French.

Van Mediablog
Want hoewel ik geen puber ben, geen puberdochter in huis heb die me de huid vol scheld, geen puberzoon heb die denkt dat hij Oscar Wilde is én geen vrouw van 50 met een midlife-crisis ben, vond ik dit boek toch herkenbaar.
En dat komt door de scènes waarin Mo Battle het ouder worden beschrijft. Je kijkt op een ochtend in de spiegel en schrikt je een hoedje. Je ziet rimpels die er gisteren nog niet waren en waarom zie je het gezicht van je moeder in je spiegelbeeld?! In dergelijke beschrijvingen kan zelfs een 40-minner zich herkennen...

Mo begrijpt niets van haar pubers, wat niet een klein beetje gênant is als je kinderpsycholoog bent. Vader blaast bij elke ruzie knap de aftocht, Dora heeft als 18 jarige de meest kleurrijke woordenschat die ik ooit tegengekomen ben, Peter denkt dat hij de reïncarnatie van Oscar Wilde is.

Geen diepgravend boek met meerdere lagen maar een vermakelijk, vlotgeschreven, "ik ontsnap even" boek. De meningen over dit boek zijn verdeeld, variërend van "de grappigste vrouw ter wereld moet toch beter kunnen" tot "het kon niet anders dan grappig zijn, want geschreven door de grappigste vrouw ter wereld". Mijn mening is duidelijk, ik vond het erg grappig. En dat heeft maar een klein beetje te maken met de auteur (inderdaad, de grappigste vrouw ter wereld).

Sanneke

Reserveer Een klein beetje geweldig in onze catalogus

1 opmerking: