vrijdag 2 december 2011

Leren lezen, weet jij nog hoe dat was?

Heb je zelf nog herinneringen aan vroeger, toen je net leerde lezen? Zelf weet ik nog dat mijn meester van toen elke dag een bordje voor in de klas hing met een plaatje en een woord eronder en dat we klassikaal gingen hakken en plakken. B-OO-M - boom, R-OO-S - roos.
Ik kon niet wachten op het volgende bordje, zo graag wilde ik leren lezen.

Als je kind gaat praten en later leren lezen en schrijven wil je vast graag weten hoe dit nu in zijn werk gaat. In het boek 'Mijn kind leert lezen' van uitgeverij Zwijssen wordt uitgebreid verteld over taalontwikkeling, lezen en schrijven. Van peuter tot en met groep 8. 
Bij elke fase vind je leuke dingen die je thuis kunt doen met boeken, taal en letters. Je neemt een kijkje in het dagritme op de peuterspeelzaal, kleuterschool of groep 3 en je vindt boekentips per leeftijd.
In groep 3 leren kinderen het 'echte' lezen en in dit boek wordt uitgelegd hoe dat tegenwoordig in zijn werk gaat met Maan, Roos, Vis. Hoe kun je je kind helpen, en wat is nu precies AVI?
Ook het leren schrijven wordt uitgelegd en er worden leuke tips gegeven hoe je daar thuis spelenderwijs mee verder kunt gaan. Je kunt zelfs zelf ervaren hoe het voelt om te leren lezen met een klein testje, zodat je weet wat je kind doormaakt. Leuk om te kijken hoe snel je dat oppikt!

Dit is een leuk boekje om door te lezen als je jonge kinderen hebt, kinderen die gaan leren lezen, of kinderen die niet van lezen houden. Zelfs als je zelf niet zo'n lezer bent is dit boekje goed om door te komen door de korte stukjes tekst, vele plaatjes en de duidelijke voorbeelden.

Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten