dinsdag 27 september 2016

Borrel op de toekomst

In een eerdere blog heb ik uitgelegd waarom 21e eeuwse vaardigheden belangrijk zijn voor de toekomst en het onderwijs van nu en hoe wij dat aanbieden aan kinderen en het onderwijs. Ik sloot af met het samenwerkingsverband M3 die wij hebben met de Kaasfabriek/fablab regio Alkmaar. Deze community is groeiende en 7 oktober zullen we hierop borrelen.

Uitbreiding
Ondertussen is de samenwerking uitgebreid met Wim van Bokhorst die namens CultuurPrimair trainingen 21e eeuwse vaardigheden geeft aan leerkrachten. Wij hebben nu met zijn drieën de handen ineen geslagen en vullen elkaar goed aan zodat we het totale gebied van 21e eeuwse vaardigheden kunnen aanbieden aan de scholen. Dit aanbod hebben we gegoten in een simpele doch doeltreffende website: m3lab.nlMeetup
7 oktober is het moment om van alles uit te proberen en te vragen op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden, maken en programmeren in het onderwijs. We zullen de deuren van de Kaasfabriek van 14.00-17.00 open zetten voor de M3 borrel. Deze middag heeft geen vast programma, maar is op inloop.
De Kaasfabriek / Fablab regio Alkmaar zet alle apparaten zoals 3D printers en lasersnijders aan, Wim van Bokhorst namens CultuurPrimair is de vraagbaak op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden en
Bibliotheek Kennemerwaard heeft veel materialen en tools om de basisbeginselen van programmeren te leren begrijpen. Onder het genot van een drankje en een hapje is dit alles te bekijken, uit te proberen en te bevragen.

Ook voor u
Ook al is deze middag bedoeld voor leerkrachten, ook u bent van harte welkom! Omdat deze middag in de Kinderboekenweek valt met het thema opa's en oma's willen wij graag aan iedereen, zowel jong als oud, laten zien wat we voor toekomstbestendig onderwijs kunnen betekenen. Kinderen, ouders en grootouders zijn dus van harte welkom om te ontdekken wat je nodig hebt voor de beroepen van de toekomst. Loop met al je nieuwsgierigheid binnen op 7 oktober!

Meer informatie

Joey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten