dinsdag 28 juni 2016

Zomerlezen met de VakantieBieb

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb-app weer volledig beschikbaar. Dit is alweer het vierde jaar dat dit cadeautje door de bibliotheken voor zowel leden als niet-leden in de Apple App Store en de Google Play Store te vinden is. In deze app zijn e-books voor het hele gezin te vinden.

Zomervakantie: lezen?!

Nog even en dan is het weer zomervakantie. Tijd voor zon, zee, dagje uit en… boeken lezen? Helaas schiet dat laatste er nog weleens bij in. Dat is jammer, omdat uit onderzoek blijkt dat kinderen die tijdens de zomervakantie niet of bijna niet lezen maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Met de VakantieBieb-app kunnen de kinderen op een leuke en makkelijke manier lezen, of je nu thuis blijft of op vakantie gaat. Er is een selectie gemaakt van klassiekers en toppers van nu in verschillende genres, verdeeld in de leeftijdscategorieën 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12+. Zo is er voor ieder wat wils! Ook voor de volwassen lezer is een divers pakket samengesteld van auteurs zoals Youp van 't Hek, Karl Ove Knausgärd en Suzanne Vermeer. Bekijk hier het complete titeloverzicht.

Hoe werkt het
De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de Apple App Store of de Google Play Store. Voor gebruik moet eenmalig inlgelogd worden. De lezer kiest een aantal e-books, die in een virtuele boekenkast komen te staan. Zodra een titel gedownload is, is het boek off-line (zonder internetverbinding) te lezen. Ideaal dus voor op vakantie. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen. De VakantieBieb is ‘open’ van 1 juli t/m 31 augustus.

Aangenaam

Dus wat let je nog om deze app binnen te hengelen? Ik zie alleen maar voordelen. Geen jengelende kinderen op de achterbank omdat ze verzonken zijn in een prachtig boek. Ruimte over in je koffer, omdat je deze vakantie leest op je tablet of smartphone. Hoe aangenaam is het om in het avondzonnetje in de hangmat te gaan liggen, de app aan te klikken, dat ene boek uit te zoeken die jij zo graag wilt lezen en de eerste zinnen te lezen terwijl je een slok neemt van dat heerlijke ijskoude plaatselijke biertje. Zie je het voor je? Ik wel!


Meer informatie vind je op vakantiebieb.nl
Joey

2 opmerkingen:

 1. Goed blog, Joe! Vooral die opmerking over dat terugvallen in AVI-niveaus is goed om in het achterhoofd te houden. Niet dat bij ons in de zomer minder gelezen wordt, maar toch... ;-)

  Is dat onderzoek overigens online te checken? Zo ja, link er dan naar in je tekst. Maakt je verhaal nóg overtuigender. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je compliment en feedback! Lekker blijven (voor)lezen idd.
   Het onderzoek zelf heb ik niet online kunnen vinden, maar in heel veel artikelen wordt dit aangehaald. Maar voor een volgende keer onthoud ik de tip!

   Verwijderen