vrijdag 24 juni 2016

Vakantiebestemming onbekend? Kijk deze film!

Acquitted
...is een film in tien delen over een bijna failliet familiebedrijf in een klein dorpje aan een fjord in Noorwegen. De geslaagde zakenman Aksel Borgen komt als afgevaardigde van een groot bedrijf uit Indonesië kijken of zij het familiebedrijf kunnen redden. Aksel is in dit dorp opgegroeit maar is niet echt welkom omdat hij ooit hoofdverdachte was op de moord van zijn toenmalige vriendin. Als hij verwikkeld raakt in een romance en zijn vrouw en zoon uit Indonesië ook naar Noorwegen komen stapelen de problemen zich op en niet alleen voor Aksel.
Behalve de strijd om het familiebedrijf en de niet opgehelderde moord van twintig jaar geleden komen er prachtige natuurbeelden van het fjordenlandschap van Noorwegen voorbij. Als je niet oppast kijk je alle afleveringen in één keer, tot je weet hoe het afloopt.

Noorwegen
Na het bekijken van Acquitted wisten we waar we in de zomer naartoe zouden gaan.De gefilmde natuur spreekt voor zich en we hadden weer helemaal de smaak te pakken. In het verleden diverse malen in Noorwegen geweest en de schoonheid en ongereptheid is hier ongekend.
Uiteindelijk toeren we op dit moment door Kroatië en hebben weerstand kunnen bieden aan de drang om Noorwegen weer als vakantiebestemming uit te zoeken maar voor wie nog geen beslissing heeft genomen: kijk de film en je bent verkocht.

Reserveer Acquitted in onze catologus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten