vrijdag 1 april 2016

Voorlezen: niet zo gewoon!

Voorlezen is belangrijk
Veel mensen weten het al: voorlezen is leuk! Even een rustig moment met je kind op de bank of in een luie stoel en dan samen een boekje lezen. Het is niet alleen fijn om te doen, je kind steekt er nog heel wat van op ook. De taalontwikkeling bij een kind dat regelmatig (liefst dagelijks) wordt voorgelezen gaat sneller dan bij een kind dat niet of nauwelijks wordt voorgelezen.

Een prima boek voor alle voorlezers
Interactief voorlezen geeft allerlei tips en suggesties om het voorlezen extra leuk te maken. Het is bestemd voor zowel ouders als mensen die in hun werk met voorlezen te maken hebben. Het behandelt het voorlezen voor diverse leeftijdsgroepen: vanaf heel kleine kindjes van een maand of twee tot kleuters.

4 stappen
In dit boek wordt gebruikt gemaakt van een vast voorleesplan:
- De introductie van het verhaal
- Het voorlezen van het boek
- Het ingaan op het verhaal
- Het uitdiepen van de verhaallijn.

Voor de baby's geldt een iets andere manier. Het aanbieden en samen spelen met het boekje is een heel goed begin. Zo raakt het kindje spelenderwijs vertrouwd met boekjes en het plezier dat je eraan beleven kunt.

Praktische tips
Interactief voorlezen is niet een boek dat je per se van voor naar achter uit hoeft te lezen. Het is wel handig als je het begin even goed doorneemt om de opzet van het boek te kunnen begrijpen maar vervolgens pik je eruit wat voor jou van toepassing is. Het boek ziet er prachtig uit, je kunt zien dat er erg veel aandacht aan is besteed. Een echte aanrader!

Louise

Klik hier om dit boek te reserveren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten