dinsdag 12 april 2016

De Verhalentafel

Cultureel Erfgoed
Sinds kort heeft Bibliotheek Kennemerwaard een consulent Cultureel Erfgoed, Amanda Wolters.
Wat is Cultureel Erfgoed? Monumenten, vondsten, opgravingen, beschermde stads- en dorpsgezichten, nationaal beschermde cultuurvoorwerpen en verzamelingen en archieven. Eigenlijk alles met een grote cultuurhistorische en wetenschappelijke betekenis. Erfgoed maakt ons bewust van onze geschiedenis en cultuur. Archieven, bibliotheken, wetenschappelijke instellingen en musea bewaken het Cultureel Erfgoed. Bij Bibliotheek Kennemerwaard werkt Amanda hier aan.De Verhalentafel
In onze locatie De Mare staat een multitouchtafel waarop wij het verhaal van de Mare willen vertellen. Maar dat kunnen we niet alleen! Daar hebben we de verhalen van de inwoners bij nodig!
Kinderen kunnen bij ouderen langsgaan om hun verhalen op te tekenen met behulp van film, foto's en tekst. Je kunt naar de bibliotheek komen om daar je verhaal te doen, je foto's en/of films af te geven. De Mare heeft immers een rijke geschiedenis: de woensdagmarkt is inmiddels meer dan 25 jaar oud en sommige marktkraamhouders komen er al vanaf het begin: wat hebben zij allemaal meegemaakt? De lokale groenteman die al heel lang in de wijk komt, welke verhalen heeft hij?

En welke verhalen heb jij? Wat zou jij willen delen met andere inwoners? Wil jij meedoen met het verzamelen van verhalen?
Ook als je meer informatie wilt hebben over de culturele erfgoed activiteiten van Amanda, neem dan contact met haar op via e-mail.
Naast de Verhalentafel worden er meerdere activiteiten georganiseerd, deze vind je natuurlijk in de agenda op onze website.

Amanda & Sanneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten