dinsdag 29 maart 2016

Het echte werkOf dit het echte politiewerk is, kan ik natuurlijk niet weten. Maar dat dit het echte werk op het gebied van filmmaken is, weet ik wel zeker. De klasse druipt er vanaf. Het verhaal, de cinematografie, de acteurs, de regie en bovenal de sfeer zijn fantastisch! Bekijk alleen maar de introductietune en je voelt de onheilspellende sfeer en ziet de kwaliteit van deze serie.
Spelen met de tijd
Vorig jaar heb ik het eerste seizoen in één ruk uitgekeken en nu ben ik aan seizoen 2 begonnen en weet ik het zeker: dit is één van de beste series ooit (volgens mijn bescheiden mening). True Detective is een anthologieserie, wat betekent dat ieder seizoen een apart verhaal verteld wordt met andere acteurs en een andere setting. Het eerste seizoen draait om een rituele moord op een prostituee midden jaren 90 in Louisiana en heeft de topacteurs Woody Harrelson en Matthew McConaughey in de hoofdrollen. De mannen worden in de huidige tijd geïnterviewd door 2 detectives die op een zaak zitten die gelijkenis vertoond met de moord uit 1995. Het zorgvuldig opgebouwde verhaal ontvouwd zich middels de interviews en flashbacks. De acteurs zetten in de 2 periodes heel knap hetzelfde personage neer waarbij je merkt dat ze in de huidige tijd meer met zich meedragen. Want naast de onopgeloste moord, zijn er nog wat persoonlijke issues die invloed hebben op de karakterontwikkeling.

Briljante scene
De scene die het meeste indruk op mij gemaakt heeft, is een inval waarbij het door Matthew McConaughey gespeelde personage constant met de camera gevolgd wordt. Hij is op dat moment undercover bij een motorbende en samen met een aantal leden overvallen ze een drugspand verkleed als agenten. Hierbij wordt een crimineel vermoord waardoor de rest van de buurt op stelten wordt gezet. Met de drugsbende en de inmiddels toegesnelde echte politie achter zich aan, weet hij zichzelf en zijn gewonde kompaan te redden. Het fantastische is, dat dit allemaal in één take is opgenomen. Je moet het bekijken om te zien hoe indrukwekkend dit is.
The city of Vinci
In seizoen 2 speelt het verhaal zich af in het kleine Californische industriestadje Vinci, wat weer een heel andere sfeer neerzet dan de moerassige plattelandsomgeving uit seizoen 1. Dit keer zijn o.a. Colin Farrell en Vince Vaughn de hoofdrolspelers. De corrupte handelaar Frank heeft een deal met de wethouder van de stad die vermoord aangetroffen wordt door 3 agenten die hierna gaan samenwerken om de liquidatie op te lossen. Ook hier spelen er weer verschillende persoonlijke problemen mee op de achtergrond wat het verhaal zo intrigerend maakt. Ik zit in ieder geval weer gekluisterd aan de buis!


Reserveer True Detective hier.


Joey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten