dinsdag 5 april 2016

Te koop

In 2013 gaat Nederland gebukt onder de economische crisis. Veel mensen kunnen hun vaste lasten niet meer opbrengen. De hypotheek kan niet meer afgelost worden, wat weer leidt tot een noodgedwongen verkoop van hun huis. Maar dat huis kunnen ze aan de straatstenen niet meer kwijt, ook op de huizenmarkt is het crisis.
Het verhaal van dit thrillerdebuut speelt zich voornamelijk af in 2013 en geeft een beeld van de crisis op de woningmarkt, dit maakt het een realistisch en actueel verhaal.

Sinistere proloog
Te koop begint met een proloog die zich afspeelt in Amsterdam, in het jaar 2001. Als ik dit lees word ik heel nieuwsgierig en wil ik ontdekken wat er allemaal is gebeurd.
Marlinde en haar familie werden dat jaar slachtoffer van een dramatische gebeurtenis. Marlinde werd daarna voor de keuze gesteld om te kiezen voor haar familie of voor haar man, met wie ze samen een kindje verwachtte.

Nieuw leven
Inmiddels is het 2013, twaalf jaar later. De hoofdpersonen, Marlinde en haar man Richard Hoek, vormen samen met hun zoons, Vosse en Stijn, een gezinnetje. Ze zijn naar Amersfoort verhuisd en daar hebben ze een nieuw leven opgebouwd.
Richard Hoek is makelaar en eigenaar van een makelaardij, hij blaakt van zelfvertrouwen en is heel succesvol. Richard hanteert grensverleggende en snoeiharde verkoopmethodes. Partner in crime is zijn woonstyliste, Ghislaine Rosario. Zij is tevens zijn minnares.
Marlinde is van goede komaf en gaat gebukt onder het gemis van haar familie. Haar moeder en de oma van haar kinderen is een kille vrouw, die alleen maar aan zichzelf denkt. Marlinde heeft geen idee van de escapades van haar echtgenoot. Als ze daar achter komt is het al te laat.

Levendige personages
In Te koop staan het gezin van Richard Hoek van Richard Hoekhuis Makelaardij en de gezinnen van de te koop aangeboden woningen centraal. Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld en je voelt de wanhoop, omdat het maar niet lukt om het huis te verkopen. Elk gezin heeft een dringende reden om hun huis snel kwijt te raken. Mensen zijn dolblij met Richard, tot ze er achter komen welke offers hiervoor gebracht moeten worden.
Veel verhaallijnen met herkenbare situaties van familierelaties en gewoon een heerlijk boek om te lezen.

Over de auteur
De zusjes Alexandra en Victoria Nagelkerke gaan schuil achter de schrijversnaam Eva Monté, de auteur van dit thrillerdebuut. Het verhaal werd bedacht door beide zusjes en Alexandra zat achter de toetsen. Aan de keukentafel van een klein vakantiehuisje brainmergden ze dat het een lieve lust was. Zij vinden dit de perfecte samenwerking.

Alexandra Nagelkerke (1963) heeft gestudeerd aan het conservatorium in Utrecht en bouwde een bloeiende zangpraktijk op. Ze ging aan de slag als vertaalster voor Harlequin Holland. Na ruim tien jaar romantische thrillers voor deze uitgever te hebben vertaald, vond ze het tijd om zelf een thriller te schrijven.
Victoria Nagelkerke (1969) is momenteel voltijds werkzaam als concerncoördinator vrijwillige inzet voor zorgonderneming Welzin Eemland in Amersfoort, waar ze de scepter zwaait over 2000 vrijwilligers.

Een originele thriller met een verbluffend slot.

Dit boek reserveren. Klik dan hier!

Marga de Jong

Geen opmerkingen:

Een reactie posten