dinsdag 1 september 2015

Lees- of Luisteradvies

Heb je nog een boek dat lijkt op het boek van deze schrijver? Deze vraag wordt regelmatig gesteld in de bibliotheek. Een vraag waar de medewerkers van de bibliotheek meestal een prima antwoord op hebben. Maar wat niet alle klanten weten dat is dat op de website van de bibliotheek een handig programma is te vinden dat vaak ook een prima antwoord op die vraag kan geven. Dat programma heet Lees- of Luisteradvies. Het is te vinden in de oranje balk als je iets zoekt in de catalogus.

Het programma heeft drie stappen. Bij stap 1 kun je aangeven of je naar romans, muziek of grootletterboeken wilt zoeken. Vervolgens type je hier de naam van de schrijver, artiest, groep of componist in. Laten we als voorbeeld Santa Montefiore nemen, de schrijfster van Onder de ombu boom. Vervolgens klik je op zoek.
Bij stap 2 krijg je een lijst met schrijvers. Bij deze stap moet je ter bevestiging op de juiste naam klikken, meestal de bovenste.
Vervolgens krijg je stap 3 te zien. Een lijstje met schrijvers die lijken op de auteur van je keuze. Door op een naam te klikken krijg je een overzicht te zien van boeken van deze schrijver. Zie je daar iets tussen wat je wel wat lijkt? Door erop te klikken kun je de titel direct reserveren of op je verlanglijstje zetten.Probeer het eens uit en laat ons weten wat je er van vindt. Handig of niet handig?
Heb je zelf nog tips of trucs? Laat het ons weten.
Liever een medewerker spreken? Je bent van harte welkom in de bibliotheek.

Chris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten