vrijdag 28 augustus 2015

De leuke-dingen-bedenkers

De bieb is suf. Stoffige boeken. Saaie naslagwerken en grijze muizen. Tja. Als je zo over een bibliotheek denkt, ben je er vast al lang niet meer geweest. Naast het feit dat het gewoon heel gezellig in de bibliotheek is, in Alkmaar hebben we bijvoorbeeld ons onovertroffen Leescafé met heerlijke cappuccino's en taartjes, kun je er werken, studeren én dingen opsteken. Het is al een eeuwigheid geleden dat de bibliotheek alleen via het geschreven woord kennis en informatie overdroeg. Tegenwoordig worden er allerlei activiteiten georganiseerd, die niet alleen heel leuk zijn, maar ook nieuwe inzichten geven.
Biebatelier in Castricum
Een programmateam van drie gepassioneerde medewerkers is wekelijks bezig met het samenstellen van leuke culturele activiteiten voor volwassenen. Maar zij doen dat niet alleen. Collega's op het gebied van bijvoorbeeld Duurzaamheid, Cultureel Erfgoed en Laaggeletterdheid zijn net zo actief. Natuurlijk mogen we ook de organisatoren van de tabletcafé's en workshops op het gebied van mediawijsheid niet vergeten. En dan hebben we het nog niet eens over alle jeugdactiviteiten gehad. Kortom, de bieb barst van de leuke-dingen-bedenkers. Die hebben echter allemaal één ding gemeen, ze willen op laagdrempelige en aansprekende wijze bijzondere onderwerpen over het voetlicht brengen in de vorm van lezingen, presentaties, workshops en bijeenkomsten. Je kunt natuurlijk een boek lezen waarin je te weten komt hoe je duurzamer kunt leven. Maar je kunt dit najaar ook één van de Duurzaam Doen-bijeenkomsten bezoeken. Dat is veel gezelliger, interactiever en je ontmoet ook nog eens gelijkgestemden. 
    
Intieme meetup Duurzaam Doen over autodelen
Kortom, de bieb is alles behalve suf. Het bruist. Er gebeurt elke week wel iets. Benieuwd of er ook wat bij zit van uw gading? Check de agenda op de website en hopelijk mogen we u ook ontmoeten bij een van onze activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten