dinsdag 8 september 2015

Bieb De Mare:een complete metamorfose


Bieb De Mare
De bieb in De Mare is een tijd dicht geweest en dat was niet voor niets. Er is een maand lang keihard gewerkt door vakmensen, maar ook door de Mare-medewerkers om de bieb te transformeren. Kasten slopen is heel wat anders dan klanten helpen (hoewel het soms beiden vermoeiend kan zijn). Maar als je iets moois wilt opbouwen moet je nu eenmaal eerst het oude afbreken. De bieb is overgegaan op de retail formule, wat onder andere inhoudt dat er gewerkt wordt met werelden, displays en een heuse catwalk.
Bijkomend voordeel van deze formule is dat hij gebruikt maakt van veel felle kleuren. Veel klanten klaagden vaak dat ze het kleurgebruik erg donker en somber vonden. En daar kon ik ze geen ongelijk in geven. Sommige mensen zullen het nu misschien iets te veel van het goede vinden...:-). Je zal je misschien afvragen waarom we dit alles gedaan is. In de tijd van digitalisering zijn er veel mensen die hun abonnement opzeggen, omdat ze de door hun gewenste informatie van Internet kunnen halen. Ook de intrede van de e-books is voor veel klanten een reden geweest om af te haken. Zelf ben ik helemaal geen fan hiervan. Ik zit liever op de bank met een papieren versie in mijn handen. Maar ik snap wel dat veel mensen er wel lyrisch over zijn. Het scheelt alleen al een hoop bagage als je op vakantie gaat. Door deze formule hopen we weer nieuwe leden erbij te krijgen (waardoor ook weer de uitleningen stijgen), maar ook meer bezoekers. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die komen kijken naar een voorstelling, lezing of presentatie op het Podium. Maar ook mensen, die rustig gebruik willen maken van een studie- of werkplek of het MediaLab. Of bijvoorbeeld het tabletcafĂ© bezoeken. Mogelijkheden te over. Speel-o-theek De Speelboeg heeft een eigen plek in de bieb gekregen. En ouders       kunnen nu dus naast jeugdboeken ook speelgoed voor hun kind lenen.
De bieb saai? Nee hoor, hij bruist aan alle kanten. Kom een keer langs  en oordeel zelf. Ik hoor graag wat jouw mening is...


Gabrielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten