dinsdag 15 september 2015

Geloof

Het is al eerder gezegd. Je merkt het als het met de economie minder gaat; mensen worden weer creatief, er wordt weer zelf kleding gemaakt, het huis wordt zelf geschilderd en de kringloopwinkels worden beter bezocht. Niets mis mee natuurlijk, eerder juist wel goed. Voor je eigen "zelf".
Ook over het geloof gaan mensen weer nadenken. Niet alleen met het geloof zelf, als wel op geestelijk gebied. Jezelf leren kennen, je innerlijk zien.

Geloof in boeken
In fictie boeken is ook een kleine trend aan de gang. De historische romans van de Amerikaanse schrijfsters, zoals Laura Frantz, Tricia Goyer,Deeanne Gist, Jody Hedlund. Ze schrijven allemaal over de historie van Amerika waarin het geloof een prominente rol heeft. In Nederland kennen we de schrijfsters Gerda van Wageningen, Johanne A. van Archem, schrijvers zoals: J.F. van der Poel en Johan van Dorsten. Ook daar komt het geloof regelmatig in voor.

Detectives
Nu is het boek Ontspoord van de Nederlandse schrijver Sjoerd Veenman in de bibliotheek. Een zaak voor inspecteur Maritz, zoals op de kaft staat. Het is het vijfde deel over deze inspecteur, alleen het eerste boek, verdwenen heeft een ander  hoofdpersoon. In deze serie is het geloof erg aanwezig, eenvoudig geschreven met een duidelijk verhaallijn.

Benieuwd
Ik ben benieuwd of er nog meer boeken van schrijvers bijkomen die het geloof niet schuwen en het meenemen in het leven van de hoofdpersonen. Zo duidelijk als in deze serie, zie je niet zo vaak.

Reserveer hier het boek Ontspoord van Sjoerd Veenman in de catalogus van de bibliotheek

Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten