dinsdag 9 augustus 2016

Onthoud deze schrijver: Marcel Vaarmeijer

Nog onbekend maar reeds geliefd!
De Nederlandse schrijver Marcel Vaarmeijer is nog niet zo bekend maar verdient zeker een groot publiek. Inmiddels twee boeken van hem gelezen en die vind ik zeker net zo goed of zelfs beter als vergelijkbare boeken zoals de "hype" boeken Het Rosie Project of Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

De gloriedagen van Walter Gom
Iris heeft een nieuwe bovenbuurman die op kussentjes loopt en de deur niet uit komt. Als ze om tips vraagt over een aankomende sollicitatie aan deze ietwat autistische Walter Gom blijkt zijn advies zeer goed uit te pakken. Als Walter ook de zussen en een vriendin van Iris met goed advies op weg helpt, starten ze een adviebureau. De adviezen zijn grappig, vindingrijk en succesvol. Maar wat voor effect dit succes op Walter heeft? Een grappig, origineel en ook romantisch boek wat zeker als bagage naar je vakantiebestemming niet mag ontbreken.

Voor wie ik heb lief gehad
De 90-jarige Louise woont in een verpleegtehuis, is narrig, in zichzelf gekeerd maar ook opstandig. Er is wel een verpleger waar ze het goed mee kan vinden.Hij leest haar haar eigen dagboeken voor die haar leven beschrijven tijdens de tweede wereldoorlog. Deze ontroerende levensgeschiedens gecombineerd met de wat komische acties in het verpleegtehuis en het feit dat dit deels biografische gebeurtenissen van de moeder van Marcel Vaarmeijer zijn geven dit boek een gouden rand.

Reserveer De gloriedagen van Walter Gom in onze catalogus

Reserveer Voor wie ik heb lief gehad in onze catalogus

Ingeborg

2 opmerkingen:

  1. Dank je voor je mooie woorden, Ingeborg. Je maakt mijn dag weer goed.
    Groetjes,
    Marcel Vaarmeijer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag gedaan, leuk dat je ons blog hebt gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen