vrijdag 26 augustus 2016

Huilend in de bioscoop

Star Trek
Onlangs is de dertiende Star Trek film in première gegaan. De derde film die zich afspeelt in de nieuwe tijdlijn, sinds deze veranderd werd door J.J. Abrams in de film Star trek uit 2009, en daarmee doorging in Star Trek: Into Darkness uit 2013.
Deze nieuwe films spelen zich af vlak vóór de allereerste originele tv-serie van eind jaren '60. We maken in deze films kennis met de jonge James T. Kirk, Spock, Scotty, Bones, Zulu, Uhura en Chekov. Ook de acteur die de rol van Spock vertolkte in de originele serie, Leonard Nimoy speelt een rol in de films.

Beyond
Als verstokte Star Trek fans die we zijn, trakteerden collega Raoul en ik onszelf op een middagje bioscoop. Gewapend met een flinke bak zoute popcorn en cola zetelden wij ons in een behoorlijk rustige bioscoop in Amsterdam. Klaar voor een paar uur genieten van met name Zachary Quinto (bekend van o.a. Heroes) die zo ontzettend op Leonard Nimoy lijkt en Idriss Elba (bekend van o.a. Luther) in de rol van bad guy.
De crew van de USS Enterprise schiet een wetenschappelijke missie te hulp, maar wordt een speelbal van een vijand die niet alleen de crew maar de hele Federation in gevaar brengt.
Een vlotte film met geweldige effecten die me blij maakte dat we de film niet in 3D bekeken en de typische Simon Pegg (Scotty) humor die zo goed in het Star Trek universum past.Huilen
Waar Raoul en ik echter niet op gerekend hadden waren de kleine aandoenlijke ontroerende odes aan de onlangs overleden acteurs Leonard Nimoy (Spock) en Anton Yelchin (Chekov). De tranen in onze ogen waren niet te wijten aan de zoute popcorn...
Onder de indruk verlieten we de bioscoop en wensen iedereen wat Spock ons altijd wenste: live long and prosper.

We hebben diverse Star Trek films in collectie, waarbij over het algemeen geen zakdoeken nodig zijn.

Sanneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten