vrijdag 27 mei 2016

Reden voor een feestje

Feestje
op 8 mei jl. werd de belangrijkste mens op aarde 90 jaar.
Terwijl alle aandacht uitging naar de 90e verjaardag van Queen Elizabeth II was het, zeker in Nederland, eigenlijk stil rond David Attenborough.
Jammer, dus nu in de herkansing!David Attenborough
Met 32 eredoctoraten, meer dan 15 dier-, plant- en fossielsoorten naar hem vernoemd, en met minstens 25 boek- en documentairetitels op zijn naam, verdient de beste natuurdocumentalist wel wat aandacht.
In 2006 ontdekte ik David Attenborough pas echt, doordat hij de prachtige 'Planet Earth' documentaire insprak. De waanzinnige beelden, de rustige vertrouwen opwekkende stem, ik was verkocht.
Sindsdien schaf ik elke documentaire aan die de BBC uitbrengt.

Humor
Het karakteristieke stemgeluid van David Attenborough wordt regelmatig gebruikt voor andere, niet-natuur filmpjes. Van het inspreken van de intro van Adele's video voor Hello, tot het inspreken van een filmpje over Olympisch curling, en mijn favoriet: live bij Graham Norton een filmpje over een verwarde schildpad inspreken:


De meeste BBC/David Attenborough worden ook op de Nederlandse televisie uitgezonden, helaas vaak zonder de voice-over van Attenborough zelf.
Gelukkig kun je veel originelen in onze collectie vinden!

Sanneke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten