vrijdag 13 mei 2016

Amoras

Het welbekende eiland uit Suske en wiske kwam in het eerste album voor van deze legendarische strip. Amoras
Aldaar ontmoetten Wiske en Suske elkaar en zijn sindsdien onafscheidelijk. In 2013 zou de 100e verjaardag van Willy Vandersteen zijn en daarom werd er een nieuwe miniserie van Suske en Wiske gemaakt:

Volwassener
Wat meteen opvalt is de realistischere tekenstijl waarbij geweld, gevloek en blote borsten niet worden geschuwd. Deze versie van Suske en wiske is duidelijk voor een volwassener publiek bedoeld. Suske en Wiske zijn zelf ook ouder geworden en gaan nu als bijdehante adolescenten door het leven. De tekenstijl is werkelijk fantastisch en het is een feest om de vele personages herkenbaar, maar zoveel stoerder van de pagina's af te zien spatten. Ook de bekende karaktertrekken zijn nog aanwezig, maar veel rauwer neergezet. Bijvoorbeeld Lambik die zichzelf weer heerlijk overschat en Sidonia die door alle stress een zwaar psychiatrisch patiƫnt is geworden. Ja, dit is echt een hele andere Suske en Wiske strip dan je gewend bent.


Teletijdmachine
Ook Barabas is weer van de partij. Hij is op weg naar een congres met wereldleiders om de wereld milieu crisis te bespreken als Suske en Wiske door een foutje van Lambik met de teletijdmachine naar Amoras worden geflitst. Hier is het het jaar 2047 (100 jaar na het verschijnen van het eerste Suske en Wiske album) en oude bekende Krimson zwaait de sceptor. Deze aan medicijnen verslaafde intens slechte dictator is uit op diamanten die op de zeebodem liggen en dwingt de plaatselijke bevolking dit voor hem te ontginnen. Ondertussen begint de vulkaan op het eiland weer op krachten te komen en proberen de achterblijvers Suske en Wiske weer terug te krijgen.


Jerusalem
Dan is er nog een nieuw personage en dat is de verleidelijke maar o zo snoeiharde femme fatale Jerusalem. Zij weet een wig tussen Suske en Wiske te drijven en tot overmaat van ramp raken de 2 helden elkaar hierdoor kwijt. Suske is tot Jerusalem veroordeeld en samen strijden ze verder tegen Krimson. Deze serie is echt een briljante uitbreiding op het Suske en Wiske universum die de fans van weleer zeker zal bekoren. Enig minpuntje is dat je de draad tegen het einde wel wat kwijt raakt met al het geheen en weer in de tijd, maar dat neemt niet weg dat het een spannend, maar ook humoristisch verhaal is die zeer de moeite waard is.

Reserveer hier de 6 delen van Amoras


Joey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten