vrijdag 20 mei 2016

De Minerva Moord

Robert van Hout, een succesvol plastisch chirurg en zijn vrouw Céleste Vermeire, een Belgisch fotomodel, hebben een gezellige avond met vrienden doorgebracht in restaurant Villa Bloemenhof. Het manuscript van Roberts eerste boek, een thriller, is door de uitgever geaccepteerd en om dit te vieren vloeit de alcohol rijkelijk tijdens het dineren.

Robert heeft teveel gedronken en Céleste is dus de Bob. Ze rijdt met de Minerva, een oldtimer uit 1930, door de stromende regen naar huis. De glanzende, donkerrode Minerva heeft Robert geërfd van zijn grootmoeder en deze auto wordt altijd bij bijzondere gelegenheden gebruikt.

Fataal ongeluk
Céleste is niet gewend om de Minerva te besturen en in een scherpe bocht op een slecht verlicht weggetje in het Brabantse Sint Anthonis rijdt ze een man aan die zijn hondje, Paddy, uitlaat. Ze stappen uit om poolshoogte te nemen, zien dat de man geen teken van leven meer geeft en besluiten dan om door te rijden. Op aandringen van Céleste nemen ze de hond, een langharige teckel, mee. De hond wordt vertroeteld en ze noemen hem Taxje.

Als de man, Alfred Verschoor, te lang weg blijft van de wandeling gaat zijn vrouw Emma op zoek en vindt hem in de berm. Van het hondje is geen spoor te bekennen.
De politie doet onderzoek, dit levert niets op en de dader wordt niet gevonden.

Paddy
Emma's leven staat op zijn kop en ze mist ook het hondje, Paddy, enorm. Een halfjaar later gaat ze met haar buurvrouw Mariët naar een presentatie van Roberts boek en ze koopt een door Robert gesigneerd boek. Er volgt een scène, als de hond van Céleste plotseling Emma ziet en haar herkent. Hij komt jankend van blijdschap op haar af. Emma vertelt het voorval aan haar broer en samen met zijn vriend gaat hij op onderzoek uit.

De Minerva Moord
Een bijzondere, onderhoudende thriller in 129 pagina's beschreven door Agathe Wurth. De schrijfster heeft een prettige schrijfstijl. Ze belicht in het verhaal twee kanten van een dodelijk ongeluk.
Wat betekent dit voor de nabestaanden? Voor Emma, die radeloos is, nu als weduwe door het leven gaat en haar hondje mist. Kun je als dader hier zo maar mee wegkomen? Robert, een gevierd plastisch chirurg en zijn beeldschone vrouw. Zij denken hun leven gewoon maar voort te kunnen zetten, alsof er niets gebeurd is.
Ze wanen zich onaantastbaar en de leugens stapelen zich op.

Agathe Wurth
Deze schrijfster is niet zo bekend bij het grote publiek. Ze verstaat de kunst om met relatief weinig woorden veel te vertellen. Bovendien heeft ze oog voor het observeren van mensen en beschrijft heel vaardig hoe de levens van gewone mensen plotseling een andere wending krijgen als ze in ongewone situaties belanden.

De Minerva Moord is haar vierde thriller en ze heeft al aangekondigd dat dit haar laatste thriller zal zijn. Tot mijn grote teleurstelling, want ik ben dol op deze schrijfster. Een lichtpuntje, ze blijft zich wel toeleggen op korte verhalen.

Ook van dit boek heb ik weer enorm genoten en de ontknoping is heel verrassend.


Dit boek reserveren! Klik hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten