dinsdag 17 mei 2016

Misdaad in Parijs


Geheimzinnig Parijs
Aan het eind van de negentiende eeuw gebeurt er van alles in Parijs. De Wereldtentoonstelling vindt plaats en de Eiffeltoren wordt gebouwd. Men is zeer optimistisch gestemd en velen zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Laat de moderne tijd maar komen!
Maar de bruisende lichtstad heeft ook zijn donkere kanten. In de eeuwenoude stegen en straatjes gebeuren duistere dingen. En niet alleen daar, ook onder de elite bevinden zich misdadige figuren. Van de politie hoef je vaak niet veel te verwachten dus als je als vrouw een misdaad op wilt lossen zit er niets anders op dan zelf op speurtocht te gaan. En dat is precies was de heldinnen uit de films van de dvd-box Mystery in Paris Collection doen.

Le Moulin Rouge
In deze film is de zuster van Diane vertrokken naar Parijs om te gaan optreden als cancan-danseres in de beroemde nachtclub Le Moulin Rouge. Ze is echter plotseling spoorloos verdwenen en als Diane achter de waarheid wil komen zal zij zich ook voor een auditie moeten aanmelden.
De shows zijn kostelijk gefilmd. De beroemde cancan-muziek, een en al onderrokken met stroken, grote witte onderbroeken en een uitzinnig publiek. Veel oh là là dus, maar ook jaloezie, romantiek, verraad, ware liefde en sinistere vreemdelingen komen aan de orde. Zal het recht zegevieren of overwint de slechtheid?

La Tour Eiffel
In deze aflevering worden drie architecten vermoord. Ze hebben alle drie op de een of andere manier te maken met de bouw van de Eiffeltoren. De dochter van een van de slachtoffers probeert de zaak op te lossen maar er worden gemene spelletjes gespeeld. En wie kun je eigenlijk nog vertrouwen?


l'Opera Garnier
In het derde verhaal wordt een medewerkster van de Opera doodgestoken door een onherkenbare figuur in een rode cape. Waarom? Wie zit daar achter? Er wordt iemand gearresteerd, de verloofde van Faustine, een jonge zangeres. Hij is maar een toneelknecht en het zou iedereen wel goed uitkomen als hij de dader is. Faustine doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen maar is hij dat eigenlijk wel waard? Tijdens haar zoektocht naar de waarheid doet zij enkele schokkende ontdekkingen.

De films zijn mooi gemaakt; prachtige kostuums en heel veel sfeer. Bovendien zijn de verhalen spannend en verrassend; je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet. Een geslaagd reisje naar het Parijs van 1889 dus!

Als je de dvd-box Mystery in Paris Collection wilt reserveren, klik dan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten