dinsdag 8 maart 2016

Kurt Vile. 'B'lieve I'm Going Down"
Kurt Vile, door sommigen 'New Age Hippie' genoemd, werd in eerste instantie bekend als oprichter en gitarist van de indie rockband "The War On Drugs". Nadat de band in 2008 was doorgebroken met het debuutalbum "Wagon Wheels Blues" vond Vile het tijd om alleen verder te gaan. Hij wordt zowel in de studio als op het podium bijgestaan door zijn band The Violators.
Zeven jaar na War on Drugs komt de Amerikaan met zijn vijfde album "B'lieve i'm going down".

De single Pretty Pimpin, het wat grappige verhaal van een man die wat met zichzelf sukkelt, ligt lekker in het gehoor. Het heeft een pakkend refrein en catchy ritme. De wat lijzige zangstijl van Vile neem je al gauw voor lief. Het hoort bij deze zanger.
De liedjes op dit album zijn soms wat weemoedig en knagende muizenissen vormen de rode draad. Melancholisch is misschien het juiste woord maar het wordt nergens zwartgallig.
Je kan bijna geen favoriet nummer uitkiezen, maar het album is voor liefhebbers van eigentijdse artiesten met een gevoel voor nostalgie. Zelf vindt Vile 'Wheelhouse' het mooiste liedje dat hij ooit geschreven heeft.
De manier van liedjes schrijven, de looks, het lijkt allemaal op vervlogen tijden. gevoelig, traag en intiem. Mijmerend neemt hij je mee op reis en het werkt. Je weet wat hij bedoelt.


'B'lieve I'm Going Down' reserveren ? klik hier

Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten