vrijdag 25 maart 2016

Zo vader, zo zoon

Dick Francis
Vader en zoon Francis
De boeken van Dick Francis hebben altijd iets met de renbaan te maken. Hij is zelf jockey geweest en heeft zelfs voor de koningin van Engeland gereden in de Grand National. Zijn spannende maar ook humorvolle boeken hebben altijd een hoofdpersoon waar iets mee is, bv. zieke echtgenote, net gescheiden, één hand. Ik heb al zijn boeken gelezen en genoten maar helaas is hij in 2010 op 90-jarige leeftijd overleden. Hij was al even gestopt met schrijven toen zijn vrouw overleed maar na een paar jaar heeft hij toch de pen weer opgepakt en kreeg hij hulp van zijn zoon Felix.

Weigering
Felix Francis volgt het spoor van zijn vader en inmiddels is zijn derde boek Weigering verschenen. Hier komt Sid Halley, een oude bekende uit eerder boeken van Dick Francis, in voor. Sid is na zijn jockeycarrière jaren privé detective rond de renbanen. Op verzoek van zijn vrouw heeft hij ook dit beroep gelaten voor het was. Nu verdient hij o.a. zijn geld met het verhandelen van aandelen. Tot hem gevraagd wordt om verdachte races te onderzoeken op de renbaan. Dat weigert hij maar als degene die hem dat vraagt wordt vermoord en zijn gezin wordt bedreigd gaat hij toch op onderzoek uit....

Aanbevolen voor:
Dus voor de liefhebbers van een Dick Francis kan ik dit boek zeer aanbevelen, maar ook voor diegenen die hem nog niet kennen en houden van spannend, niet te ingewikkeld en een vleugje humor.



Je kunt op deze deze link klikken om Weigering te reserveren in onze catalogus

Ingeborg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten