vrijdag 6 juli 2012

Niets is wat het lijkt....

Er is een nieuwe schrijfster aan het front: Esther Vermeulen, met haar bureau MaRiT. Deze pas verschenen boekenreeks bestaat inmiddels uit drie delen, waarvan deel 3 uitkomt deze zomer. Deel 1 is nu te leen in de bibliotheek en deel 2 is besteld.

Bureau MaRiT
Het beschrijft het leven van Marit Johansen, die net een detectivebureau is begonnen in Rotterdam, bureau MaRiT (Mysterie & Antwoorden, Relatie & info-Team). Ze heeft ervaring opgedaan als politieagente en een studie psychologie gevolgd omdat ze graag wilt weten hoe iemand tot zijn of haar daad is gekomen. In elk deel worden drie zaken gevolgd en opgelost, ze wordt daarbij bijgestaan door haar oudere broer James die deeltijd bij haar werkt. In dit eerste deel komt Marit in contact met een rijke maar eenzame vrouw die haar man verdenkt van ontrouw, een mysterieuze zaak die draait om een wereldvreemde buurman en wordt ze door een oud collega gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van de vermissing van een driejarig meisje. Werk aan de winkel dus.

Ed Vermeulen
De Barendrechtse schrijfster signeert haar boeken met ED Vermeulen, wat staat voor Esther Danielle. Ze is 49 jaar, heeft een gezin en parttime (financieel) werk. Omdat de misdaad ook haar fascineert (ze heeft dat mooi verweven met haar hoofdpersoon) heeft ze besloten om hier boeken over te schrijven, waarvan nu drie delen zijn uitgebracht. Er zullen er meer volgen.

De cases zijn absoluut niet grof, gaan eerder naar een "Baantjer" dan naar een Ton de Zeeuw of een Peter Römer, die ook net een boek heeft uitgebracht: Chantage. Het kabbelt gezellig door, maar er moet bij gezegd worden dat de wendingen in de verhalen origineel zijn. Dat is dan ook de reden om dit boek te reserveren.

Reserveerbureau MaRiT in de bibliotheek.
Of kijk op: http://www.bureaumarit.nl/

Irene

1 opmerking:

 1. Bedankt Irene voor de leuke recensie! Leuk dat de bibliotheek Bureau MaRiT in haar verzameling heeft opgenomen. Begin volgend jaar hoop ik het vierde deel van Bureau MaRiT uit te brengen dat zich onder andere afspeelt in een internationaal hotel in Rotterdam en ook raken de gemoederen wel erg verhit over een geheime affaire.
  Hopelijk weer een verhaal om naar uit te kijken :-)
  Met vriendelijke groet,
  Esther Vermeulen
  auteur Bureau MaRiT
  www.bureaumarit.nl

  BeantwoordenVerwijderen