dinsdag 12 januari 2016

CoderDojo: Above All, Be Cool!

CoderDojo, Hour of Code, Code.org
Sinds kort heeft Bibliotheek Kennemerwaard een eigen CoderDojo. Een wat? Een CoderDojo.
De CoderDojo is een ontmoetingsplaats voor kinderen tussen 7 en 17 jaar oud waar zij met verschillende tools leren programmeren.
We maken onder andere gebruik van Scratch, Code.org, OzoBot, Dash & Dot, Raspberry Pi, Lego Mindstorms en nog veel meer.
Ook als je nog nooit geprogrammeerd hebt kun je meedoen! Je leert van en met elkaar. Daarnaast zijn er medewerkers van de bibliotheek en vrijwilligers aanwezig die je kunnen helpen.Waarom?
Over de hele wereld zijn organisaties bezig om kinderen te leren programmeren, omdat programmeren vaardigheden leert die in de toekomst van groot belang kunnen zijn. Kunnen programmeren is in de toekomst waarschijnlijk net zo belangrijk als goed Engels kunnen spreken.
Kinderen leren te creëren tijdens het programmeren. Bovendien bevordert het het logisch denkvermogen, ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen. Kinderen leren ook te structureren en samenwerken.Wanneer?
De officiële opening vond plaats op 19 december. Op drie locaties (Alkmaar Centrum, Heerhugowaard en Alkmaar de Mare) gingen kinderen aan de slag met Ella en Anna van Frozen om deze te laten schaatsen. Hierbij werd gebruik gemaakt van de puzzels op de website code.org.

Ben je tussen de 4 en 9 jaar en lijkt het je ook wat om te leren programmeren?
Dan kun je al terecht op donderdag 14 januari van 15.30-16.30 uur in Heerhugowaard! Of liever een andere datum? Kijk eens hoeveel we gepland hebben!

Vrijwilligers
Uiteraard kunnen we wel wat hulp gebruiken. We zijn op zoek naar mentoren die de kinderen willen begeleider. Wat we van je verwachten en wat jij kunt verwachten vind je op deze webpagina.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op onze CoderDojo websiteGeen opmerkingen:

Een reactie posten