dinsdag 16 juni 2015

Beleef de jaren '40 en '50

Sfeer
Al voor Mafia 2 in de winkels lag, wist ik dat ik deze game moest spelen. Bij het zien van de trailer was ik verkocht. Man man, wat een sfeer! Alsof je een maffiafilm van het beste soort zit te bekijken. En toen ik de game eindelijk in mijn Playstation 3 deed, werd dit gevoel nog sterker. Je stapt regelrecht de jaren '40 en '50 binnen. De muziek, de auto's, de stad. Werkelijk fantastisch. De makers (2K games) hebben niets aan het toeval overgelaten om je de sfeer uit deze tijdsperiode te laten proeven. Het begint al met het openvouwen van de bijgeleverde kaart van Empire Bay waar typische jaren '50 reclames op gedrukt staan. Het spel speelt zich af in deze stad die wel verdacht veel aan New York doet denken. Open een flesje Swift Cola en je waant jezelf in een commercial van die bekende colagigant.
Ok, laten we van start gaan. Ik tik een ruitje in en start de Amerikaanse bak. Wat een heerlijk geluid! Uit de speakers van de autoradio komt een lekker jazzdeuntje. Ik trap het gaspedaal in en laat het avontuur maar beginnen!


 


Vito Scaletta
Je bestuurt Vito Scaletta, een oorlogsveteraan die de Amerikaanse droom wil volgen. Samen met zijn maat Joe werk je jezelf op in de wereld van de maffiosi. Dat begint met wat derderangs klusjes, zoals het ophalen van geld bij wanbetalers. Maar al snel ben je verwikkeld in schietpartijen of het kraken van kluizen. Het noodzakelijke geweld wordt niet geschuwd door de mannen. Al moet je wel oppassen dat je niet in je kladden gegrepen wordt door de politie. Mocht dit wel gebeuren kun je ervoor kiezen je te laten oppakken, proberen te vluchten of de dienstdoende agent een etentje met zijn vrouw gunnen door hem wat dollars toe te stoppen. Met het klaren van de illegale klussen verdien je natuurlijk een leuk zakcentje. Dit kun je bijvoorbeeld spenderen aan wapens, kleding of aan het pimpen van je gejatte auto's. Her en der in de stad zijn louche garages te vinden waar je voor nieuwe velgen, spuitwerk of andere nummerborden terecht kunt.

Gesmeerd
Mafia 2 speelt gesmeerd weg. Het knokken, het autorijden en het schieten; je voelt precies wat je moet
doen waardoor je je ogen niet van het schouwspel hoeft af te houden. Het enige minpuntje is dat je tijdens het lopen soms niet meer ziet waar je bent. Als je bijvoorbeeld een trappenhuis op rent, loop je de kans letterlijk tegen de muur te lopen. Maar dat is dan ook het enige minpunt wat ik kan bedenken aan dit verder fantastische spel!

Dus heb jij zin in een goed uitgewerkt gangsterverhaal en de unieke sfeer uit de helft van de vorige eeuw?

Reserveer dan nu Mafia 2 voor de PS3


 Joey

Pssst: in het spel zijn Playboys uit die tijd verstopt. Bij elke vondst wordt er een Playmate aan je collectie toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten