donderdag 11 juni 2015

Oud geld

In het spannende boek Oud geld kent eigen wetten van Lotte Hendrickx leer je hoe een man op leeftijd reageert op de wereld om hem heen. Zijn stelling is dat de wereld altijd van hem is geweest, zelfs op dit moment in deze huidige tijd en dat dat, wat er ook met deze maatschappij zal gebeuren, altijd zo zal blijven. Is dat domheid? Nee, hij is alleen een man met "oud geld".

Eigen wetten
Met het zelfvertrouwen dat in al zijn poriën zit, besluit Pieter L het familiegraf te openen om het te laten uitbreiden. Er wordt een ontdekking gedaan; er worden drie loden doodskisten met gemummificeerde lichamen gevonden. Het doet Pieter uitzonderlijk veel deugd dat een van de lichamen toebehoort aan zijn stamvader. Ook worden er documenten gevonden die duiden op een schat. Als Pieter zijn vondst wilt vertellen aan zijn zoon die in Amerika woont, maakt hij tijdens de reis kennis met Rachel le Maire, ook een "oud geld" mevrouw. Ze worden verliefd op elkaar en de toekomst lijkt geweldig. Maar is deze ook geweldig?

Deel 1 en 2
Helaas wordt op de laatste bladzijde van het boek iets verklapt. Niet het einde, nee, maar het feit dat de schrijfster Lotte Hendrickx tijdens het schrijven van dit boek tot de conclusie kwam dat ze voor dit verhaal niet een boek, maar twee boeken nodig had. Met andere woorden; een heel verhaal waar, voor als nog, geen einde aan komt. Ook wilt ze af en toe te veel uitweiden over geschiedenis en historische zaken en blijft ze hangen in een gedachte van Pieter. Dat is jammer, want daarom stagneert het verhaal af en toe. Toch kijk ik uit naar deel 2; ik zou nu wel graag willen weten hoe het af gaat lopen met deze heer.

Reserveer hier het boek Oud geld kent eigen wetten in de catalogus van de bibliotheek

Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten