vrijdag 3 april 2015

Leven of dood

Michael Robotham
Michael Robotham
Ik lees tegenwoordig niet zoveel spannende boeken maar als ik er één lees, dan is het wel een boek van Michael Robotham. Hij is een Australische schrijver en ik ben fan van hem van het eerst uur. Zijn debuut was in 2004 en al zijn boeken zijn fantastisch!
Meerdere boeken gaan over de psycholoog Joe O’Loughlin en de politie-inspecteur Vincent Ruiz. Twee sympathieke, niet altijd handige, zeer menselijke hoofdpersonen. Deze boeken spelen zich voornamelijk af in Engeland. 
                                             
Sympathieke hoofdpersoon
Leven of dood is zijn meest recente boek en speelt zich af in Texas. Het gaat om Audie Palmer die één dag voor hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten ontsnapt uit de gevangenis. Niemand, zelfs Moss, zijn beste maat in de gevangenis, wist er iets van. Audie Palmer is op de vlucht en heeft alles goed voorbereid maar het loopt niet allemaal volgens plan. Je leeft met hem mee en krijgt sympathie voor de voortvluchtige Audie o.a. door terugblikken in zijn verleden. Het wordt duidelijk wie Audie eigenlijk is en dat hij vast zat voor een viervoudige moord bij een overval op een geldtransport. Wat is er precies gebeurd bij die overval, waar zijn de zeven miljoen dollar en waarom is hij gevlucht? Hoe verder je in het boek komt, hoe meer puzzelstukjes er in elkaar passen maar pas aan het eind van dit romantisch getinte spannende boek is de puzzel compleet.

Waarschuwing
Soms duurt het even voor je lekker in een boek zit maar dit  boek niet hoor, vanaf bladzijde nummer één zat ik erin en als je begint te lezen een waarschuwing; zorg dat je de tijd hebt want het boek kun je pas weer dicht doen als het uit is.

Parallel
Dit boek deed me vooral qua sfeer denken aan de film The shawshank redemption ( zie blog in januari) en de hoofdpersoon uit deze film Andy Dufreshne lijkt op Audie Palmer.

Beste thriller 2015
Op de voorkant van het boek staat een zin uit de Financial Times:“Een van de beste thrillers die u dit jaar zult lezen.” Daar geloof ik wel in, of hij moet dit jaar nog een ander boek schrijven…

Reserveer nu Leven of Dood van Michael Robotham in onze catalogus

Ingeborg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten