dinsdag 11 februari 2014

succes is een keuze

Zoals de titel al zegt: succes is een keuze. Maar wat doe je met die keuze, is het je eigen keuze of die van iemand anders, hoe maak je je keuze werkelijkheid?
Voor volwassenen al moeilijk genoeg, wat te denken van pubers?


Opvoeden
Er zijn de laatste tijd een aantal boeken verschenen over het onderwerp keuzes maken. En hier wordt bedoeld het begeleiden van kinderen met bijvoorbeeld het maken van huiswerk, sporten en het leven. Moeilijke vragen dus waar we als ouder allemaal mee worstelen. Want opvoeden is nou eenmaal super moeilijk. Maar als we het zien als een uitdaging, is opvoeden het mooiste wat er is.


Talent
Mijn dochter van 9 kwam laatst thuis met de vraag: wat is eigenlijk talent? Tsja, eigenlijk heeft talent in direct ook te maken met keuzes. Gelukkig kwam ik het boek: puber power van Hanneke van der Marel en Pons Jan Vermeer tegen. Het is een beetje in dezelfde trant geschreven als Brein Link van Gerjanne Dirksen, alleen is dat materiaal meer bedoeld voor ouders. Daar zit achterin het boek een klein boekje voor de kinderen, maar het voordeel van Puber Power is dat het voor kinderen is, voor pubers natuurlijk, maar voor iets jongere kinderen kan het ook heel goed gebruikt worden. Het is daarom ook dat het materiaal zowel bij de jeugdafdeling staat, alsook bij de volwassen afdeling.
Het boek behandeld de vraag: wat is talent, maar ook:  hoe ga je met talent om, wat wil je ermee, wat doe je ermee? Komt alles je aanwaaien, omdat je toch talent hebt, of moet je, ondanks dat je talent hebt, er toch keihard voor werken? Maak je de keuze om je talent te gebruiken of juist niet?


Puber Power
Het boek begeleid kinderen, pubers op hun weg naar volwassenheid. Een duidelijk geschreven boek waarin kinderen een leidraad vinden in het ontdekken van hun talenten en de manier daar mee om te gaan. Of het nu met sporten te maken heeft, of met leerprestaties, dit boek is een ware eye-opener voor pubers en ouders. In duidelijke taal en met veel voorbeelden en verhalen van andere kinderen. Een aanrader!!!


Reserveer hier het boek: puberpower in de catalogus van de bibliotheek


Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten