dinsdag 1 januari 2013

Kerkhof van Charles Dickens

Ik heb eerder geschreven over de terugkeer van Sherlock Holmes, beschreven in het boek: een huis van zijde, van Anthony Horowitz, nu is Charles Dickens terug. Lynn Shepherd heeft zich genesteld in de gedachte van Dickens, sterker nog, ze is verder gegaan waar Dickens niet verder durfde. Met kerkhof in Londen neemt ze je mee naar het Londen van 1850, naar de achterbuurten, de armoede tegenover de hoge heren die konden doen en laten wat ze wilden...en het ook deden.

Charles Maddox

Nadat hij is ontslagen bij de politie, wordt Charles Maddox privé detective. Hij gaat voor een opdrachtgever op zoek naar diens achterkleinkind, een opdracht die gedoemd is te mislukken. Tegen beter weten in gaat hij toch op zoek waarbij hij direct al stuit op gruwelijke geheimen en baby moorden. Zo komt hij in contact met de eerbiedwaardige advocaat Edward Tulkinghorn, die Charles in de gaten wilt houden. Charles krijgt van hem een nieuwe opdracht, een opdracht die geen opdracht blijkt te zijn. Charles blijkt te worden gebruikt als speelbal...

Dickens - Holmes

Het scheelt maar een kleine 50 jaar. Londen is nog hetzelfde voor het gepeupel en de machtige heren hebben het nog steeds voor het zeggen. Armoede gaat aan hen voorbij, het enige wat telt is hun geheimen beschermen, ten kosten van alles en iedereen. In beide boeken wordt het bijzonder helder beschreven, zonder opsmuk ga je door het slijk, modder en bagger en ploeter je voor je leven. Want tegen het geld ben je niet opgewassen, alleen je eerlijkheid en je integriteit kunnen je redden.
Ploeter mee en reserveer Kerkhof in Londen in de catalogus van de bibliotheek
Nog niet klaar met ploeteren? Reserveer dan Het huis van zijde in de catalogus van de bibliotheek

Irene
(iedereen een geweldig mooi 2013; dat iedereen zijn / haar dromen waar kan en mag maken!!!)

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tips, ik heb de boeken allebei gereserveerd in mijn bibliotheek.
  (en de beste wensen voor een prachtig 2013)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is al een tijdje geleden dat je gereageerd heb; ik ben benieuwd of de boeken inmiddels uit zijn? En, natuurlijk, hoe ze waren?
  Uitgeploeterd in Londen? Nu beginnen in Heerhugowaard! Ga er maar aan staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @irene Kerkhof in Londen heb ik uit! Geweldig boek, helemaal in de stijl van Sherlock Holmes. Precies zoals je het in je blog beschreef. Het huis van zijde ligt klaar, maar ik moet eerst nog een ander boek uitlezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En? Hoe was Het huis van Zijde? Niet zo zijdezacht als je dacht? Ik ben heel benieuwd!
   Fijn dat je de boek(en) mooi vind; zodra er iets nieuws van dit genre is, zal ik er weer over schrijven.
   irene

   Verwijderen