vrijdag 4 januari 2013

Gamen op de WII U

Sinds de kerstvakantie kun je op de jeugdafdeling van de locatie Heerhugowaard een WII U vinden. Hier kunnen je kinderen deze (eventueel samen met de ouders) uit proberen.

Zelf heb ik hem natuurlijk ook even uitgeprobeerd, zonder kids :-)
Het spel Nintendoland zit erbij en daarmee kun je de nieuwe functies van de  WII U goed uittesten.
De WII U heeft een grote controller, de GamePad, met daarin een touchscreen en geluid. Dat maakt het gamen leuk. Je speelt sommige spellen met de twee schermen, wat een heel andere manier van gamen is. Bij bijvoorbeeld het boogschieten schiet je de pijltjes af vanaf de controller richting je televisie, waar je je doel raakt. Bij andere spelletjes kun je het ook allen met de GamePad af en heb je de televisie niet nodig, wat ook wel handig is als je lekker met een handheld op de bank wilt zitten.
Ik moest zelf erg wennen aan de GamePad. Hij is vrij groot en heeft aardig wat knopjes, het vasthouden ging in het begin wat moeizaam. Tenminste bij mij, want tijdens het spelen raakte ik aan de praat met een jongetje van 9. Hij wilde de Wii ook wel even uitproberen en dat mocht.. Waar ik na 2 minuten GAMEOVER was, ging hij maar door! Het zal de leeftijd wel zijn :-)

Verder heeft de WII U veel online functies, zoals bijvoorbeeld online community's waarbij je je kunt aansluiten. Ga je bijvoorbeeld een aantal keren dood in een spel, dan kun je van mede-community leden tips krijgen en dergelijke. Je kunt daarin ook dingen liken en delen met vrienden. Deze functies zijn ook allemaal uit te zetten, dus wil je niet dat je kind met de console online gaat, kun je dit aangeven in de instellingen. Zo is dit in de bibliotheek ook allemaal afgeschermd in verband met veiligheid.

Wil je zelf ook eens kijken of het de moeite van het aanschaffen waard is? Kom hem dan uitproberen in Heerhugowaard en binnenkort ook op de locatie in Egmond. (Wel even doorlopen naar de jeugdafdeling)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten