vrijdag 16 november 2012

Wat verborgen is

Wat verborgen is is een Zweeds thrillerdebuut van schrijversduo Hjorth Rosefeldt (Michael Hjort en Hans Rosenfeldt). Ondertitel De Bergmankronieken.

Het verhaal begint met de verdwijning van een 16-jarige jongen, Roger. Hij wordt vermoord gevonden in een moerrassig gebied. Het lijkt er op dat de moordernaar van alles heeft gedaan om te maskeren wat er echt is gebeurd. Het spoor leidt naar het elitaire Palmlov College waar Roger studeerde.

Psycholoog Sebastian Bergman biedt zijn hulp aan bij het onderzoek maar hij heeft een verborgen agenda. Bergman is een gekwelde man die zijn vrouw en kind heeft verloren bij de Tsunami in 2004. Hij is ongelukkig, sexverslaafd en weinig succesvol. Zijn moeder is kort geleden overleden en Sebastian moet de erfenis afhandelen. Hij doet dat met zeer veel tegenzin omdat hij een slechte relatie met zijn ouders had. Sebastian brengt een tijd door in zijn ouderlijk huis omdat hij dat leeg moet halen. Bij het opruimen komt hij correspondentie tegen van een vrouw, Anna Erikson, gericht aan zijn moeder.
De inhoud van de brief fascineert hem zo dat hij het adres wil achterhalen van de vrouw.
Daarvoor heeft hij informatie nodig en die informatie kan hij krijgen van het onderzoeksteam.

Er volgt een kat en muis spel. Sebastian Bergman is vaak heel irritant maar toch ga je ook van hem houden. En eigenlijk krijg je ook medelijden met hem. Ook de mensen van het onderzoeksteam zijn interressant. De verschillende karakters worden goed uitgewerkt.

Het plot is weergaloos goed.
En omdat de ondertitel al verwijst naar de Bergmankronieken is een tweede deel te verwachten.
De discipel is net uit. Ik reserveer alvast.Reserveer de boeken van Hjorth Rosenfeldt in onze catalogus

Evelyne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten