dinsdag 27 november 2012

Plotseling is het donker om je heen...

Ik had niet eerder een boek gelezen van dit duo: Simone Kortsmit en Emile Lotz, twee Nederlandse schrijvers. Emile is scenarist en toneelschrijver en Simone is o.a. schrijfend journaliste. Vanaf 2004 zijn ze bij elkaar, eerst voor het schrijven van toneelstukken, nu ook literaire thrillers.

Duisternis is inmiddels het derde boek. Eerst verscheen zusters in het kwaad  in 2009 en ik vind jou kwam uit in 2010. Er zijn goede recensies verschenen, dus genoeg redenen om te beginnen aan dit boek.

Verhalen ineen

Er lopen twee verhaallijnen ineen. In het begin is het niet duidelijk wat ze met elkaar te maken hebben, dus wel even bijblijven. Het eerste verhaal vermeld het leven van de dertigjarige Laura, die na een heftige nacht 's ochtends tot de ontdekking komt dat haar minnaar dood in bad ligt. Ze heeft de tegenwoordigheid van geest om alles schoon te maken en gaat dan gauw naar huis om alles te vergeten... helaas ligt de volgende ochtend het dode lichaam in de tuin. Het tweede verhaal vertelt over een kleine jongen die van pleeggezin naar pleeggezin moet, alle ellende treft die je maar zou kunnen overkomen en vanaf het moment dat hij op zichzelf gaat wonen, wordt enigszins duidelijk wat de twee met elkaar te maken zouden kunnen hebben. De naam van de jongen blijft onbekend, alleen in het laatste gedeelte van het boek komt men erachter.

Duister

Ik vond het zelf een wat duister boek, vergezocht zeker wat de jongen betreft. Een beetje het idee van nou nou, een beetje tè. Maar op zich is het wel knap van de schrijvers dat ze twee zo verschillende verhaallijnen tot 1 verhaal kunnen smeden.

Reserveer Duisternis en de andere materialen van Simone Kortsmit en Emile Lotz in de catalogus van de bibliotheek

Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten