vrijdag 16 november 2012

Pilaren van de Aarde

Deze week viel mijn oog bij de zojuist ingeleverde boeken op de "Pilaren van de Aarde" van Ken Follet. Dit boek valt op, al was het alleen maar vanwege de omvang. Het "werkje" omvat meer dan 1000 pagina's en dat zal sommige leners zeker afschrikken. Toch vind ik dit boek een absolute aanrader. Zeker als je van historische romans houdt.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in Engeland in de twaalfde eeuw. Een tijd van hongersnoden, godsdiensttwisten en een voortdurende strijd om de troon. Tom Builder, een meesterbouwer, zwerft rond met zijn gezin op zoek naar werk. Het zijn barre tijden. Zijn gezin lijdt honger en overal ligt gevaar op de loer. Tom ontmoet de abt Philip die het ambitieuze plan heeft om een indrukwekkende kathedraal te bouwen. Tom en Philip slaan de handen ineen om dit plan uit te voeren. Ze ondervinden echter van alle kanten tegenwerking. Het is bijna ondoenlijk om aan bouwmateriaal te komen, er is verzet van de broeders zelf en een ambitieuze bisschop en een gewetenloze edelman hebben een pact gesloten om Philip ten val te brengen en de bouw te verijdelen.
Dit boek is vlot geschreven, er gebeurt ontzettend veel, er is spanning, liefde en romantiek, en het beschrijft het leven van alle dag in die periode heel goed. Een zeer boeiend boek.

Reserveer Pilaren van de Aarde in onze catalogus

Het vervolg
Als u gegrepen bent door dit boek is er goed nieuws, want er is een vervolg met de titel "Brug naar de hemel". Even omvangrijk en even monumentaal. In dit deel kunt u de belevenissen van de nazaten uit het eerste deel meemaken.

Het vervolg Brug naar de hemel kunt u hier reserveren

De film
Bent u meer visueel ingesteldt. Dan is er ook goed nieuws. Het boek is verfilmd.

Reserveer de DVD Pillars of the earth in onze catalogus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten