vrijdag 6 april 2012

Een 'lekkere' film: Julie and Julia

Op een woensdagavond zapte ik langs RTL4, waar de film Julie and Julia net was begonnen. Het zag er leuk uit, dus ik bleef kijken. En dat was een goed besluit.

Het verhaal
De film heeft twee verhaallijnen, die met elkaar verweven zijn. Julie is een jonge schrijfster en woont in Queens. Haar werk geeft haar geen voldoening. Om iets te gaan doen wat ze leuk vindt, gaat ze een blog schrijven over koken. In één jaar tijd gaat Julie alle recepten uit het kookboek van Julia Child maken en daarover bloggen. Julia Child (Meryl Streep) is in de jaren vijftig verhuisd naar Frankrijk, waar zij kookles gaat volgen, zelf kookles gaat geven om uiteindelijk een kookboek te schrijven met daarin franse recepten voor Amerikaanse huisvrouwen. Leuk om te zien is hoe de vrouwen de uitdagingen op dezelfde manier aangaan, en hoe de verhalen van de twee vrouwen overeen komen op bepaalde punten.
Julie's blog wordt erg succesvol en krijgt veel aandacht van de pers en uiteindelijk zelfs van Julia Child zelf.

De film
De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Julia Child en de blog van Julie Powell. Het is de eerste grote filmproductie die gebaseerd is op een weblog (The Julie/Julia project).
Leuk aan de film vind ik dat hij twee tijdsbeelden laat zien, vooral de fifties in Frankrijk geven een mooi beeld.
Ook zitten er leuke details in de film verwerkt, zoals het liedje Psychokiller dat is gemonteerd onder de scene dat Julie een kreeft gaat koken.
Ik vind de film een echte aanrader, vooral als je van sfeer en lekker eten houdt.

Heb je Julie and Julia gemist op tv?
Reserveer dan de dvd in de bibliotheek

Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten