vrijdag 13 april 2012

Oude wijn in nieuwe zaken
Zwaar spul
Trailer bekeken? Zwaar spul hè? Even wat anders dan lekker achterover op de bank genieten van The Mentalist of Midsummer Murders. Bij Waking the Dead ga je meteen de diepte in. Je kijkt in de afgrond en de afgrond kijkt in jou. Dat moet je niet te lang achter elkaar doen. Voor deze bespreking heb ik wel een aantal afleveringen op een avond teruggekeken, waarna je hunkert naar zonlicht, een glimlach en enige hoop voor de mensheid. Waking the Dead moet je doseren. Waarom zou je dan überhaupt kijken? Omdat de serie zo waanzinnig goed is en dat tot en met het negende seizoen blijft.

Drie-in-één
Het Cold Case team van Waking the Dead werkt met moderne methoden en recente technologie aan oude onopgeloste moordzaken. Aangezien de benaderingen van de detectives, de psycholoog/profiler en de forensisch patholoog ieder ruim de aandacht krijgen en tot in detail zijn uitgewerkt, heb je in feite drie series in één. Daar wordt het puzzelen erg dynamisch van. Temeer daar de verschillende karakters echt worden uitgediept in hun kwetsbaarheden en uitstekend gespeeld. Maar je moet er wel goed je hoofd bij houden om alles te kunnen volgen. De verhalen zijn uiterst vakkundig uit vele lagen opgebouwd.

Afleveringen of films?
Eigenlijk kijk je gewoon naar een reeks speelfilms. Elke aflevering bestaat uit twee delen die tezamen al ruim van bioscooplengte zijn. Maar de hele aanpak inclusief het fantastische camerawerk doet je sowieso eerder aan het witte doek dan aan televisie denken. Ooit zette The X-Files deze trend in waarbij afleveringen werden opgezet als minifilms. Groots, flamboyant, professioneel en meeslepend in complexere verhaallijnen. Waking the Dead is pure kwaliteit op alle fronten. Als er ooit een speelfilm van komt, zal het niet meevallen om die indrukwekkender te maken dan de afzonderlijke afleveringen.


Reserveer de dvd's in onze catalogus

Raoul

2 opmerkingen:

  1. Hoi Raoul
    Ja natuurlijk, dom dom dom.....gisteren blijkbaar niet op de knop publiceren gedrukt!
    Fantastische serie, ben ik helemaal met je eens1

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar ik ben er nu blij mee. Leuk om te horen dat je er ook graag naar kijkt.

    BeantwoordenVerwijderen