dinsdag 24 april 2012

Geen dag zonder Bach

Hohe Messe van Johann Sebastian Bach

Zo'n saai boek met zo'n betoverende inhoud..... Het is aan de buitenkant van een boek te zien hoe mooi de inhoud is. En ook als je het openslaat: veel zwarte nootjes. Hoe mooi is het om dan te ontdekken wat een prachtige muziek in zo'n boek staat. Afgelopen maanden gebruik ik heel intensief dit boek, een uitgave van de Hohe Messe van Bach. Officiele titel: Mis in b klein van Johann Sebastian Bach, BWV 232

In Alkmaar zing ik Toonkunstkoor Alkmaar. Ook 3 collega's zingen in dat koor. Binnenkort geeft het Toonkunstkoor een concert van dit prachtige werk. We moeten flink repeteren, het is moeilijk maar wordt steeds nog mooier. Heerlijk zo met deze muziek bezig te zijn, steeds meer te ontdekken, steeds meer te genieten, geen dag zonder Bach. Het is zulke indrukwekkende muziek, groots, ingetogen, alle emoties komen erin voor.

Toonkunstkoor Alkmaar zingt op vrijdag 1 juni de Hohe Messe in de Grote Kerk in Alkmaar. Kom luisteren!

Reserveer het muziekboek of een CD in de catalogus van Kennemerwaard. En er staan nog veel meer van die prachtige muziekboeken in de bibliotheek. Vooral in Alkmaar Centrum staat een grote verzameling bladmuziek.

Interessante link over de Hohe Messe: http://oregonbachfestival.com/digitalbach/cuepoints/

Caroline, een alt van Toonkunstkoor Alkmaar

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het begin heb ik heel erg moeten wennen aan dit grote werk van Bach. Maar gaande de repetities - nu het in de stijgers staat - ben ik er van gaan houden. Ik ben verliefd geworden op Et incarnatus est & Crucifixus. Zo ontzettend mooi. Die Bach was een genie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad prachtig om zo'n werk helemaal te leren kennen. Het wordt steeds mooier. En dat we dan met Toonkunstkoor in zo'n mooie kerk een concert gaan geven is een feest.

   Verwijderen