dinsdag 11 april 2017

Suiker: we gaan er tegen vechten!

Ik ben best wel een liefhebber van een koekje en stuk chocola of lekkere dropjes. Ik weet dat het niet gezond is maar ik heb een "normaal" gewicht dus ik  hoef het niet per se te laten staan. Toch vonden we thuis dat we er veel te veel van aten. Vooral omdat werkelijk overal suiker in zit! Probeer eens iets te vinden in de supermarkt waar geen suiker in zit, dat is aardig lastig.

Producenten van suiker vinden dat het een prima product is, het is immers van suikerbiet gemaakt en dat is een natuurlijk product. Voedingsdeskundigen zijn het hier absoluut niet mee eens. Suiker is gif, verslavend en gevaarlijk voor de gezondheid. Suiker is de killer van je energie en we moeten er mee stoppen. Probleem is dat iedereen het heel normaal vind om aan kinderen een snoepje te geven, kinderen te verleiden in de supermarkt door alles op de kinderhoogte neer te zetten. En werkelijk alles wat lekker is bevat suiker.
Een oplossing van fabrikanten is om er suikervervangers in te stoppen, dat lijkt een oplossing voor het aantal calorieën maar deze producten zijn nog slechter voor je. Google het maar eens en dan schrik je je een hoedje.

De oplossing lijkt simpel: dan laat je al die koekjes en snoepjes chocolade paaseieren toch staan? Maar het is ontzettend moeilijk! Dan pas merk je dat je verslaafd bent. Je lichaam schreeuwt om suiker! Aaaah! Help! Hoe kom ik hier van af!!!!

Gelukkig zijn er al veel meer mensen ons voorgegaan in deze battle. Er zijn er boeken over geschreven, die ons kunnen helpen om van onze suikerverslaving af te komen.

100% suikervrij voor kinderen een handzaam boek waarin uitgelegd wordt wat suiker in een kinderlichaam doet en welke alternatieven er zijn.
Voor volwassenen zijn de boeken in een serie verschenen, er zit een soort stempel op: Sugar Challenge. Het is dan ook een terecht stevige battle om suikervrij te worden. Via deze link vind je de boeken binnen onze catalogus. Ik hoop dat steeds meer mensen mee doen met de sugar challenge en dat het suiker eten steeds minder normaal wordt.


Deze paas maar een extra ei in plaats van chocolade ei! Oei dat is een uitdaging, doe je mee?
Edith


Geen opmerkingen:

Een reactie posten