dinsdag 27 december 2016

Superhelden in 2016

Terugkijkend op de bioscoopfilms die ik in 2016 heb gezien, zitten daar heel veel superheldenfilms bij. Dit is steevast een mannenavond aangezien mijn vrouw echt niet te porren is voor dit soort films. Mijn vrienden offeren zich dan gewillig op om een mooi avondje samen te zijn onder het genot van een biertje, slap geouwehoer en dus een superheldenfilm!


Wisselende kwaliteit
Deze films waren echter van wisselende kwaliteit dit jaar. Batman vs Superman viel wat mij betreft erg tegen doordat ze eerst elkaar naar het leven staan en dan wel heel erg simpel elkaars dikste vrienden worden. Lichtpuntje was de vertolking van Ben Affleck als Batman. Dat belooft wat goeds voor de solofilm van Batman die eraan zit te komen. Op Suicide Squad verheugde ik me enorm en het eerste gedeelte was ook erg vermakelijk, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. Zonde. Ik ben erg fan van de X-men films, dus X-Men Apocalypse moest wel goed zijn. Helaas, ook hier werd ik teleurgesteld. De kracht van de X-men films is juist het menselijke (of het mutante) aspect en de thema's waar ze mee worstelen, zoals racisme, maar dit werd een overdreven bombastische actiefilm waar er al zo veel van zijn. Afgezien van dat het met de mannen altijd erg gezellig is, vielen de films dus tegen. Maar toen waren daar Captain America: Civil WarDoctor Strange en vooral Deadpool! Civil War kun je eigenlijk zien als The Avengers 2,5 waarin Captain America en Iron Man tegenover elkaar komen te staan. Door een goed uitgewerkt verhaal en vette actie is dit een topfilm geworden. Oh ja, en Spiderman wordt weergaloos ge├»ntroduceerd. Doctor Strange is visueel een genot om naar te kijken, ook al is het verhaal niet heel origineel. Gaaf is de film zeker. En dan Deadpool, man man man, that's something else.

Geweld, romantiek en humor
De opening van de film zet gelijk de toon neer. Een vredelievend liedje komt uit de speakers, maar op beeld zie je een krijsende man die net een sigarettenaansteker op zijn voorhoofd gedrukt heeft gekregen. Als dan in beeld komt te staan: A douchebag's film, starring God's perfect idiot, weet je genoeg. Als er dan geen grijns op je gezicht verschijnt, is deze film niets voor jou. Als je hier wel de humor van inziet, is dit een aanrader voor je.Hoofdrolspeler Ryan Reynolds probeerde dit project al jaren van de grond te krijgen. Nadat de vraag van fans steeds groter werd na testbeelden die op YouTube verschenen, kwam het er dan eindelijk van. De film heeft een veel kleiner budget dan andere superheldenfilms, maar dat is er niet aan af te zien (behalve de opmerking van Deadpool zelf dat er toch wel heel weinig X-men in dat grote huis wonen, alsof er te weinig geld was om karakters in te kopen). De studio durfde het godzijdank aan om voor een leeftijdsclassificatie van 16 jaar en ouder te gaan, want Deadpool is in de comics (het bronmateriaal) immers ook niet wars van geweld en grof taalgebruik. Waar Deadpool ook bekend om staat is het doorbreken van de vierde wand (het personage richt zich direct tot het publiek) en dat gebeurt in de film ook veelvuldig op zeer humoristische manier. Hij geeft bijvoorbeeld aan dat deze film ook geschikt is voor het vrouwelijk geslacht aangezien het een liefdesverhaal is. En daar zit een kern van waarheid in. Deadpool is wat mij betreft de superheldenfilm van 2016!


Reserveer hier Deadpool


Joey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten