zaterdag 17 december 2016

Tijd reizen

Reizen in de tijd dat zou toch geweldig zijn! Dan denk ik meteen aan Back to the Future, een geweldig grappige film uit 1985 die menigeen van mijn generatie gezien heeft. Misschien was deze film wel de inspiratie geweest voor deze serie?
Ik kreeg de tip van een klant, niet alleen wij geven tips, de klanten ook en daar zijn we blij mee!

Outlander
Het is een Brits-Amerikaanse dramatische televisieserie gebaseerd op de Reizigersserie van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon.
Het verhaal gaat over de verpleegster Claire Beachamp Randal, ze heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog gewerkt aan het front waar ze in aanraking kwam met bloederige wonden en amputaties van ledematen.
Na de oorlog gaat ze met haar man op een soort van tweede huwelijksreis, waarin ze gaan proberen elkaar weer te leren kennen. Ze zijn door de gruwelijkheden, die ze beide hebben meegemaakt "andere mensen" geworden, vreemden voor elkaar maar toch ook weer niet..
Het lijkt aardig goed te gaan maar opeens is Claire vertrokken, ze is door een aanraking van een steen in een druïdecirkel, terug in de tijd gekomen. Vanaf de eerste aflevering beleeft ze in 1743 haar avonturen waar ze haar kennis uit de negentiende eeuw goed kan gebruiken.


De eerste serie bestaat uit 16 afleveringen, goed voor veel kijkplezier. Het is spannend, soms erg bloederig. Claire ontmoet in het oude Schotland Jamie Fraser. Ze trouwen, niet omdat ze verliefd waren maar omdat het voor de veiligheid nodig was. Ik mag natuurlijk niet te veel vertellen, maar wat ik vooral erg mooi vind is hoe de natuur in beeld is gebracht. Het is prachtig gefilmd. Ook de burchten, kastelen en het leven van vroeger is prachtig weergegeven. Echt even terug in de tijd.
Ook genieten van de serie? Reserveer Hier de titel

Veel plezier! Edith


Geen opmerkingen:

Een reactie posten