vrijdag 30 december 2016

Détectives


Détectives
De Franse dvd-serie Détectives gaat over een familie die het speuren goed afgaat. Het detectivebureau is opgericht door Maxime Roche. Hij is al aardig op leeftijd en leeft met zijn vrouw op een woonboot in Parijs. Helaas zijn de opbrengsten van de zaak zorgwekkend slecht. Er moet iets gebeuren! Zoon Philippe besluit het bedrijf over te nemen.

Nora
Vader gaat akkoord maar vertelt er wel bij dat Philippe moet gaan samenwerken met Nora Abadie, een aantrekkelijke maar zeer geheimzinnige vrouw (zij wordt trouwens gespeeld door de actrice Sara Martins. Zij is in Nederland tamelijk bekend door de rol van Camille Bordey in de televisieserie Death in Paradise).
Philippe voelt er eigenlijk niets voor maar het is onvermijdelijk, het kantoor kan anders niet overleven. Na wat mitsen en maren gaat hij akkoord en dan volgen er allerlei avonturen. Met veel vernuft en humor worden allerlei mysteries opgelost.


De familie
Bijna de hele familie draagt zijn steentje bij. Bijvoorbeeld de dochter van Philippe, Xénia. Zij is een kei in het vinden van informatie op het internet. Grootvader Maxime blaast ook nog een stevig partijtje mee. Hij moet dat vaak stiekem doen; grootmoeder Alice vindt dat hij nu echt eens met pensioen met gaan.
Marc is de zwager van Philippe. Hij is een voormalig politieman en heeft hier en daar nog heel wat 'contacten' wat zo af en toe goed van pas komt. En dan is daar nog Santo. Hij is de administratieve kracht van het kantoor. Dat bevalt hem niet zo, hij studeert dan ook hard om zijn detective-diploma te halen. Hij wordt bij kleine klusjes ingezet en zorgt in de serie meteen voor de vrolijke noot.

Verschillen
Nora en Philippe zijn twee totaal verschillende figuren. Van Philippe kom je al snel veel te weten. Zijn vrouw is met de noorderzon vertrokken en hij zorgt voor zijn twee kinderen, Xénia en Hugo. Hij komt uit een hechte familie waar het er soms rommelig aan toe gaat. Ze komen vaak samen om lekker te eten bij oma Alice en hebben het gezellig met elkaar. Van Nora weet je, zeker in het begin, praktisch niets. Ze is zeer ordelijk en zakelijk en heeft schijnbaar niets of niemand om voor naar huis te gaan. Het lijkt wel of zij opzettelijk zo min mogelijk van zichzelf prijs wil geven. In de loop van de serie blijkt dat zij daar een goede reden voor heeft....

Spanning en ontspanning
Détectives is een mooie, spannende serie met een flinke dosis humor. Goed voor heel wat uurtjes kijkplezier.

Als je het eerste deel van deze serie wilt reserveren, klik dan hier.
Liever meteen naar het tweede deel? Klik dan hier.

Louise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten