vrijdag 21 oktober 2016

Jack White - Acoustic Recordings 1998 - 2016

In het muziekprogramma van Jools Holland ( Later with Jools Holland op BBC 2) kwam ik Jack White (John Anthony Gillis) weer tegen.
Deze 41 jarige Amerikaanse zanger/gitarist, producer en acteur is samen met Meg White bekend geworden als zanger van zijn band “The White Stripes” In interviews zei hij altijd dat Meg zijn zus was maar in werkelijkheid was hij met haar getrouwd. Hij heeft toen ze trouwden haar achternaam aangenomen.
White werkt regelmatig samen met andere artiesten. Dolly Parton hoopt een plaat met hem op te nemen en eerder ging hij aan de slag met onder meer Loretta Lynn, Bob Dylan en Jeff Beck.White, ook zanger van the Raconteurs, nam met Beyonce een nummer op voor haar album; Lemonade.

In september van dit jaar is Jack White Acoustic Recordings: 1998-2016 uitgekomen.
Een dubbelalbum uit met akoestische liedjes die hij sinds de start van zijn carrière in 1998 opnam.
Het gaat om remixen, B-kantjes en  om bestaande, opnieuw afgemaakte nummers,
Er staan 26 liedjes op de plaat, zowel uit Whites solotijd als uit zijn periodes bij The White Stripes en The Raconteurs. Akoestische versies van de liedjes die Jack White sinds 1998 tot heden opnam.De nummers zijn chronologish geordend tot een prachige compilatie

Van de stem van White moet je houden, hij is heel herkenbaar, ik kan me ook voorstellen dat je er niet zo van gecharmeerd bent, maar hij kan fantastisch liedjes schrijven. Hij heeft de afgelopen achttien jaar prachtige,soms geestige en breekbare liedjes geschreven.
Wat White zo speciaal maakt is de totaal verschillende soorten muziek die hij maakte in zijn vorige bands en wat hij nu laat horen op deze laatste cd. Bij de white stripes was het grunch pop met alleen maar hits. De meeste nummers ken je gewoon, al weet je dat meestal niet,(introtv programma Draadstaal,)  en Seven Nation Army wordt veel gedraait in voetbalstadions.
Dit nieuwe album is een feestje om naar te luisteren. Jack White is terug bij wat hij het liefste doet.

Helaas nog niet in de bibliotheken van Kennemerwaard maar wel bij  MuziekWeb te reserveren al moet je dan wel een poosje wachten.
Het alternatief ; Direct bij MuziekWeb via Spotify of YouTube de plaat beluisteren. Een mooie service en prima te doen,
Wél in de bibliotheek aanwezig de muziekdocu  It might get Loud  : "

Een “rock documentary” zoals It Might Get Loud is compleet uniek in zijn soort. Drie gitaarvirtuozen uit drie verschillende generaties  komen bij elkaar om samen te spelen, anekdotes uit te wisselen en hun gemeenschappelijke passie te delen ; de electrische gitaar, Kijk en luister mee over de schouders van drie gitaarhelden en ontdek hoe een meubelstoffeerder uit Detroit (Jack White), een sessiemuzikant uit Londen (Jimmy Page) en een 17-jarige schooljongen uit Dublin (The Edge) de elektrische gitaar oppakten om er hun eigen unieke sound mee te ontwikkelen.

‘It Might Get Loud’, geregisseerd door Oscarwinnaar Davis Guggenheim* (The Inconvenient Truth) brengt voor het allereerst The Edge (U2), Jimmy Page (Led Zeppelin) en Jack White  samen en laat hen in hun eigen woorden hun verhaal doen: over hun inspiratie en idolen en hún weg naar succes.


Hier te reserveren

AnitaGeen opmerkingen:

Een reactie posten