vrijdag 23 oktober 2015

Draken

Draken zijn grote mythische wezens die waarschijnlijk bedacht zijn naar aanleiding van de vondsten van dinosaurussen.
In verschillende culturen hebben draken steeds weer een andere betekenis. In het middeleeuwse christendom bestonden er verschillende drakendoders. Sint Joris, Koning Arthur en Lancelot zijn de bekendste maar er waren er meer. Door het indrukwekkende en toch ook wel angstaanjagende uiterlijk stond de draak vaak afgebeeld op wapenschilden en vlaggen. En we hebben natuurlijk Drakensteyn en Kasteel Drakenburg.
In landen buiten Europa brengt de draak vaak geluk of biedt bescherming tegen het kwade. In Mesapotamie was de oorspronkelijke almachtige godin die de andere goden ter wereld bracht een draak. In Egypte was Apepi een god in drakengedaante die heerste over de onderwereld en over het kwade. In Griekse mythes worden drakontes voorgesteld als slimme, magische wezens die uit de aarde kwamen. Meer lezen over draken? Klik hier.

Hoe kom ik nu op draken? Nou het zit zo, ik kijk nu een serie waar draken in voorkomen: Game of Thrones. Het is gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Ik heb zijn boeken nooit gelezen want ik ben eigenlijk geen fan van het genre fantasy maar de serie is echt een aanrader voor de aankomende winter. Het eerste seizoen pakte me niet meteen omdat er veel verhaallijnen zijn waarin de personages en de scene als het ware voorgesteld wordt. Daarna loopt het als een trein.
Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros. Maar ook in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos. In deze wereld bestaan draken en zombies al noemen ze die anders: Witte lopers. Bijna elke aflevering eindigt met een cliffhanger waardoor je eigenlijk niet wilt stoppen. Nou ja gewoon kijken zou ik zeggen en je bent al snel helemaal ingepakt.
Reserveer meteen het eerste seizoen,  hier in de catalogus.  Enjoy!
Edith 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten