vrijdag 21 augustus 2015

Amsterdam Woods FestivalFestivals
Graag ga ik in de zomer naar een of twee festivals. Liefst niet zo massaal en natuurlijk met bands die me aanspreken.Vorig jaar bezocht ik  festival “The Brave” in de tuinen van Amsterdam, een gebied tussen Haarlem en Amsterdam.  Een prachtige locatie voor dit nieuwe evenement, vrij rustig omdat het voor de eerste keer georganiseerd werd en helaas, het weer werkte ook niet echt mee, maar super leuk opgezet en aangekleed. Zeker voor herhaling vatbaar. 

Dit jaar kies ik voor het nieuwe “Amsterdam Woods Festival”, vanwege de line-up en de datum (28-29-30 augustus) komt me beter uit. Er zijn dit festivalseizoen in Amsterdam driehonderdvijftig grote feesten of festivals. En ondanks alle keuze aan Amsterdamse festivals vond de organisatie van Amsterdam Woods Festival dat er toch nog wat ontbrak. 'Een kleinschalig festival voor mensen van alle leeftijden met een passie voor muziek,' zegt Christian Brienen van de organisatie.
In Amsterdam zijn festivals meestal juist gericht op de house-, dance- of technoscène.

Het Amsterdam Woods Festival is een intiem 3 daags outdoor popfestival voor de échte muziekliefhebber. Maar je kunt natuurlijk ook één dagje gaan.
De prachtige locatie in het Amsterdamse Bos geeft een bijzonder en sfeerbepalend karakter aan het festival. Door de bomen en bosschages heeft het terrein een landelijk, intiem en groen karakter. De muziek op het Amsterdam Woods Festival bestaat uit een mix van nieuwe en toonaangevende (alternatieve) indie, pop- en rockmuzikanten uit binnen- en buitenland. Dit zijn enerzijds artiesten die in eigen land al gevestigd zijn en nu internationaal ook steeds meer bekendheid krijgen. Artiesten die je als het ware kunt ‘ontdekken’. Daarnaast bestaat de line-up uit artiesten die al langer meedraaien, maar die al geruime tijd niet meer in Nederland zijn geweest of net een nieuw album hebben uitgebracht.Verder proberen we alle muziekliefhebbers aan te spreken. Dus als je achttien of vijfenzestig bent, dat maakt niet uit. Iedereen is welkom.'

Muziekdocumentaires
Bij het Amsterdam Woods Festival draait het om de gehele muziekbeleving. Daarom worden er op het Amsterdam Woods Festival naast muziek ook muziekdocumentaires vertoond, die speciaal zijn geselecteerd door IDFA ( International Documentary Filmfestival Amsterdam) en de Melkweg. Zo worden op vrijdag bijvoorbeeld muziekdocumentaires getoond, waarna de artiesten uit die documentaires komen optreden. 'Muziekdocumentaires en muziekoptredens passen goed bij elkaar', zegt Brienen. 'Muziekdocumentaires gaan vaak over de echte creatievelingen, geen mainstream artiesten. Wij spreken diezelfde alternatieve doelgroep aan. En via zo'n documentaire krijgt een optreden meer diepgang.' De keuze is gemaakt voor Wolflady, Austin to Boston, Montage of Heck en Fink meets Royal Concertgebouw Orchestra.

Wie spelen er?
O.a: The Veils Een band die bekend staat om hun ijzersterke, goudeerlijke en emotioneel geladen nummers. Deze indie rockband uit Londen beloofd een optreden met een flinke dosis drama en bezetenheid.

Villagers komen uit Ierland en maakt vindingrijke, doortastende folkpop, met een intieme en verhalende context. Op hun nieuwe single ‘Courage’ klinkt Conor O’Brien ondanks zijn warme, kwetsbare stem zeer zelfverzekerd!

Van eigen bodem o.a.
De Utrechtse indie folkband Mister & Mississippi, die in razend tempo de harten van vele indie- en folk liefhebbers in Nederland heeft veroverd en dit nu ook internationaal doet.

Alamo Race Track is een geliefde Nederlandse indierockband, waarvan het nieuwe album Hawks onlangs lovend werd ontvangen.

Kovacs zingt al vanaf ze kan praten, maar ontdekte de muziek pas echt in haar turbulente tienerjaren. Ze heeft een donkere, rauwe stem, wat haar onderscheidt van veel andere artiesten. Zij zal een optreden verzorgen in semi-akoestische setting. Hier kun je naar Sharon Kovacs luisteren.

Jacco Gardner Wanneer je zijn muziek voor het eerst hoort denk je aan de psychedelische jaren ’60. Een samenspel van meerdere instrumenten en in combinatie met ruwe psychedelische effecten geeft een eigenzinnige stijl. Niet voor niets won Jacco Gardner in 2013 een 3voor12 Award voor zijn album ‘Cabinet of Curiosities’. Na een wereldtournee kwam hij met zijn tweede album ‘Hypnophobia’, waarbij hij zich liet inspireren door obscure jaren '70 filmmuziek.

Talentenpodium
Wegens groot succes en goede kaartverkoop heeft Amsterdam Woods Festival een derde stage voor opkomend talent geprogrammeerd. De Grote Prijs van Nederland en Amsterdam Woods Festival bundelen hun krachten en presenteren twaalf nieuwe talenten op het intieme Spruit Stage, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus in het Amsterdamse Bos. Daarmee worden opvallende nieuwkomers uit de regio en daarbuiten in de spotlight gezet en krijgen bezoekers de kans om de aanstormende talenten mee te pakken.

De Grote Prijs van Nederland is een competitie met ontwikkeltraject voor muzikanten die een serieuze carrière nastreven op lange termijn, waarbij artiesten zich laten inspireren en adviseren door coaches en andere deelnemers. Voor het talent van morgen is het belangrijk een podium te krijgen waar zij zich kunnen presenteren aan het grote publiek. De selectie van het Spruit Stage bestaat deels uit deelnemers van de Grote Prijs en deels uit ander recentelijk ontdekt talent.

Voor de selectie is gekeken naar artiesten die goed passen bij het Amsterdam Woods Festival en hun plek op het festival dubbel en dwars verdienen. Uit de selectie van de Grote Prijs is de keuze gevallen op o.a Nana Adjoa, Max Meser, On Eva en The Brahms. Daarnaast zijn de opkomende talenten Postcards from Mars, Moon Tapes, The Wild Raspberry’s en our Minor fall toegevoegd aan de line-up.

Voor de complete line-up van het festival klik hier.

Ook aan de inwendige mens is gedacht
De organisatie maakt nog niet bekend wie, maar een sterrenkok komt een driegangendiner verzorgen op het festival. 'We gaan qua eten voor biologisch en duurzaam'.
Dat zal vast niet het enige zijn wat er te verkrijgen is gezien de lijst van eettentjes, foodwagens en frietfietsen die me toegestuurd is.

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus. Ik heb er zin in.

Om de cd's te reserveren bij Bibliotheek Kennemerwaard : Klik op de naam van de gelinkte artiest.

Anita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten