vrijdag 15 november 2013

De wildernis in

Afgelopen weekeinde heb ik een film gezien die een flinke indruk op me gemaakt heeft en waar ik de dagen erna bij tijd en wijle nog eens over heb zitten nadenken. Waarom is dit verhaal zo afgelopen? Wat zou ik hebben gedaan als ik in de schoenen van de hoofdpersoon had gestaan? Een film die onder je huid kuipt. Het gaat om de film Into the wild uit 2007 die geregisseerd is door Sean Penn. De muziek bij de film is van Eddie Vedder en die geeft een mooie, spannende en drukkende lading aan de film.

De film gaat over de pas afgestudeerde Christopher McCandless die een mooie toekomst voor zich lijkt te hebben. Hij zou zo naar Harvard kunnen, maar kiest ervoor om alle schepen achter zicht te verbranden en de natuur in te trekken. Het geld wat hij nog op zijn bankrekening heeft staan maakt hij aan een goed doel over en hij trekt zonder zijn familie daarvan op de hoogte te stellen de wijde wereld in. Zijn einddoel is om een tijd te overleven in de wildernis van Alaska.
Onderweg maakt hij allerlei nieuwe vrienden en beleefd mooie avonturen. Tussen de mooie beelden van de prachtige natuur door wordt het verhaal verteld van het gezin waar hij uit komt. Dat gezinsleven blijkt allemaal minder mooi dan het aan de buitenkant lijkt.
Dan na een aantal mooie omzwervingen en avonturen is Christopher klaar om de wildernis van Alsaka in te trekken.
De grote vraag is of hij zich daar zal kunnen redden en of hij zich voldoende gerealiseerd heeft hoe het is om in absolute afzondering te leven.


De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer.
Kijk deze film en geniet ervan.

Reserveer Into the wild in onze catalogus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten