vrijdag 2 maart 2012

Cloverfield


Een beklemmende film!

Cloverfield is een Amerikaanse film uit 2008. Het is gefilmd op een aparte manier. In het begin kijkt het een beetje onrustig en moet je wennen maar al snel wordt je meegesleept in het verhaal. En lijkt het alsof je zelf in de fim zit. Of je er onderdeel van uit maakt.De film begint met de mededeling dat dit een film betreft die staat op een gevonden homevideocamera. Gevonden in het gebied waar Central Park lag. Vervolgens begint de film en lijkt het alsof je naar een homevideo zit te kijken.

Het gaat over een groepje vrienden in New York City. Een van de vrienden, Robert, gaat emigreren naar Japan vanwege een nieuwe baan. Er wordt een supriseparty voor hem georganiseerd. Tijdens het feestje volgt er een enorme klap en iedereen denkt dat het een aardbeving is. Maar dan volgen er explosies. Alle feestgangers vluchten naar buiten. Op straat is het al snel een chaos. Het hoofd van het Vrijheidsbeeld ploft neer. De mensen zijn in paniek en niemand weet wat er aan de hand is. De hele tijd volg je de film dus door een homevideocamera die wordt bediend door Hud, een vriend van Robert. Hij legt alles vast wat er gebeurt.

Het wordt al snel duidelijk dat New York wordt aangevallen door een soort Alien, een eng gedrocht. Groot en scary. Het monster is niet alleen, maar dropt overal kleine monsters die zeer snel en gruwelijk zijn.

De Overheid weet niet wat er aan de hand is en hoe ze dit moeten oplossen. Wie valt New York aan? Waarom? Uiteindelijk is er geen ander plan dan proberen iedereen te evacueren met helicopters en daarna New York plat te bombarderen.

Hoe het afloopt moet je maar gaan zien...
Ik vond het heel spannend en beklemmend en zat op het puntje van mijn stoel. Je ziet niet veel en je weet niet veel. Heel goed bedacht!

reserveer de dvd bij Bibliotheek Kennemerwaard>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten