vrijdag 6 januari 2012

Voor ik ga slapen

Afgelopen week dit heerlijke spannende boek gelezen. Ik had het al eerder in de boekhandel zien liggen en was nieuwsgierig geworden vanwege de omslag. De titel moet je even zoeken: Voor ik ga slapen van S.J. Watson.

Het gaat over een vrouw, Christine Lucas, die elke ochtend wakker wordt in een vreemd bed, in een vreemd huis naast een man die ze niet kent. Als ze naar de badkamer gaat en in de spiegel kijkt ziet ze een oud gezicht dat ze ook niet herkend.
Op de spiegel hangen foto's van haarzelf met de man die naast haar in bed ligt. Maar het zegt haar niets.

Het blijkt dat Christine lijdt aan geheugenverlies veroorzaakt door een auto-ongeluk. Elke dag bij het ontwaken is ze alle herinneringen kwijt.
Ze is getrouwd met Ben en hij vertelt haar elke dag opnieuw wie zij is en wat er is gebeurd.

Alleen blijkt dat Ben niet eerlijk is en belangrijke details weglaat. Doet hij dat om Christine te beschermen?
Christine begint op een gegeven moment met het bijhouden van een dagboek. Elke dag opnieuw beschrijft ze wat zij hoort en ziet en leest ze terug wat zij zelf heeft geschreven. Daardoor komt ze langzaam tot ontdekking dat er iets niet klopt. Is Ben wel te vertrouwen?

Super spannend en een heel goed plot! Omdat je het leest vanuit Christine is het extra beangstigend. Je voelt de onmacht van het niet weten wie je bent. Wat zijn je herinneringen? Als je getrouwd bent hoe was dan je bruiloft? Heb je ooit kinderen gehad? Zo ja, hoe was de bevalling dan? Geen enkele herinnering hebben - het lijkt mij vreselijk. Het is het debuut van S.J. Watson. Ik heb de smaak te pakken!

Reserveer het boek in de catalogus van Bibliotheek Kennemerwaard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten