dinsdag 24 januari 2012

Het schip in...

Om te vieren dat ze 65 werd en ze dol is op bouwkunst van het begin van de twintigste eeuw ben ik met de familie naar museum Het Schip geweest.
Een prachtig gebouw dat bestemd was voor arbeiders en in het kader van de Woningwet 1901 gebouwd werd. Nog steeds wordt het bewoond en één van de woningen is in stijl opgeknapt en ingericht. Dat had ik lang niet gezien: een dikke rode loper over een eettafel...
Op de karakteristieke punt van het gebouw zit een in oude glorie hersteld postkantoor compleet met spreekcel, met dubbele deur: er werd nogal geschreeuwd als er naar veraf gelegen plaatsen gebeld moest worden. Rond het Spaarndammerplantsoen zijn nog twee gebouwen van architect Michel de Klerk te vinden, naast twee gebouwen van de architecten Gulden en Geldmaker.
De bevlogen gidsen nemen je in een paar uur mee door het gebouw en door het plantsoen. De gidsen hebben oog voor detail en laten je kennis maken met de rijke geschiedenis van deze gebouwen en buurt: met andere ogen kijk ik tegenwoordig naar de prachtige gebouwen die Amsterdam rijk is.

Van Mediablog

Sanneke

Reserveer boeken over de Amsterdamse School in onze catalogus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten