maandag 19 december 2011

Goed nieuws: je gaat er niet dood aan!

Door dat simpele zinnetje slaat Bart Chabot zich er doorheen. Samen met zijn gezin, die zo ontzettend belangrijk voor hem is, gaat hij een periode door die hem aangrijpend zal veranderen.

Diepere lagen, verslag van een bestraling is een persoonlijk verslag van de dichter/auteur/performer Bart Chabot over de periode toen hij behandeld werd voor een forse brughoektumor vlak bij zijn hersenpan. Op zijn eigen onnavolgbare wijze neemt hij de lezer mee op zijn zoektocht naar de juiste behandelwijze, zijn belevingen tijdens de ziekenhuisopname en de halucinatie reizen door verre oorden en nieuw te ontdekken gebieden.

Zijn zoon wilt met hem langs de deuren gaan met Halloween (Pap, dat wordt een geweldig succes!!) als blijkt dat zijn gezicht verzakt en het vel tot over zijn ogen raakt. Hij kan een paar dagen niets meer zien. Tot twee keer toe wordt hij teruggehaald door Yolanda, zijn vrouw, als hij het hek over wilt gaan en als hij een keer geen lucht meer kan krijgen.

Dit alles beschrijft Chabot met humor, maar tegelijkertijd zo indringend dat je alleen maar bewondering kunt hebben voor het hele gezin.
En dan te bedenken dat pas in oktober 2012 bekend is of de bestraling de groei van de tumor heeft kunnen stoppen. Bart Chabot blijft zijn hele verdere leven patiënt.

Irene

Reserveer Diepere lagen in onze catalogus

2 opmerkingen:

 1. Goede tip, waarvoor dank, heb het boek gelijk gereserveerd, Catharina.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Catharina,
  Ik hoop dat je het net zo'n indrukwekkend boek zult vinden. De ontmoetingen en belevenissen die Bart Chabot beschrijft, zorgen voor een lach en een traan.
  Ik zou graag van je horen hoe en òf jij het ook zo indrukwekkend vond als je het gelezen hebt.
  Groet, Irene

  BeantwoordenVerwijderen